Featured, Politic

Diaconu e de părere că moțiune trebuie tratată tehnic și fară patos de către Iohannis

Prezidențiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la Mediafax, că moțiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către președintele Klaus Iohannis, iar faptul că șeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuțiile sale.

„Imaginându-mi că aș fi un factor activ în toată povestea asta care se derulează, ar trebui nici să nu văd. Până azi, când a căzut Guvernul în Parlament. Sunt și eu la zi, știu ce s-a petrecut, însă asta se reglează în spațiul parlamentar, politic. Problema mea e una singură, președintele nu poate fi factor activ în zona asta.

Faptul că domnul Iohannis a cerut, a făcut o țintă din asta, împingând cumva la o căruță care nu e a lui, după părerea mea cel puțin, mie mi se pare un abuz, o trecere peste frontiera de competență a sa. Nu are ce să caute în partea aceea”, a declarat Mircea Diaconu, la Mediafax.

Prezidențiabilul susținut de ALDE și Pro România a afirmat că în orice stat democratic cad guverne, însă acest lucru trebuie tratat rece, aproape tehnic de către șeful statului.

„E o realitate politică, a căzut un guvern, nu mi se pare un lucru tragic, se întânmplă în toate țările europene civilizate, cad guverne, apar guverne, trebuie tratat simplu și rece, tehnic aproape”, a adăugat Diaconu.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.