Cristian Diaconescu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a declarat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că unitatea dreptei este un lucru normal, dar nu cu PDL-PNL ca principal vector, afirmând că nu se poate realiza o unitate cu “grupuri, politicieni, partide cu o situaţie politică incertă”.

cristian_diaconescu1290_39581900

“Ideea de unitate este logică, este normală. Problema vine din substanţa acestei idei. Deocamdată nu se poate realiza o unitate cu o serie de grupuri, politicieni, partide cu o situaţie politică incertă. Nu ştim care va fi candidatul la Preşedinţie, există o inflaţie de persoane cu interese contrare în acelaşi context politic, mă refer la grupul PDL-PNL, deci deocamdată este prematur să discutăm, din păcate, de un proiect de unitate”, a spus Diaconescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El consideră că proiectul de unificare a dreptei ar trebui să ţină cont doar de interesele naţionale, şi nu de interesele diverselor grupuri, suţinând că, atât timp cât se rămâne pe această poziţie, “nu există unitate, cel puţin cu preşedintele unui partid care astăzi zgârie uşa Angelei Merkel”.