Featured, International

Dezvăluiri incendiare despre WikiLeaks. Hillary Clinton, o „psihopată sadică”. Julian Assange, acuzat că a purtat discuţii cu fiul lui Trump înainte de alegeri

WikiLeaks, site-ul înfiinţat de Julian Assange, a urmărit ca Donald Trump să devină preşedintele SUA, potrivit unor comunicaţii care au ajuns recent în atenţia presei internaţionale.

Dosarele obţinute de The Intercept, citate de BBC, relevă că WikiLeaks şi-a făcut publică apartanenţa politică pe contul de Twitter, în chaturile private. „Considerăm că ar fi mai bine să câştige un republican”, sugerează cei de la WikiLeaks. Contul respectiv o descrie pe candidata Hillary Clinton drept „o psihopată sadică”.

Se presupune că acest cont era controlat de însuşi Julian Assange, chiar dacă nu se ştie exact cine a redactat comentariile din informaţiile ajunge în presă. Stenogramele de pe chaturile Twitter, unde sunt prezenţi zece susţinători ai WikiLeaks, fac referiri neplăcute la jurnalişti precum Chris Cook, editor al BBC Newsnight.

„Un idiot de la BBC”

„Deranjaţi-l pe acest idiot de la BBC”, îndeamnă contul WikiLeaks, pentru a-l provoca pe Cook să facă afirmaţii calomnioase, despre „climatul toxic din Marea Britanie”. „Băiatul ăsta are obrazul subţire, se gândeşte des la clica sa, nu poate realiza cum pot lucra mesajele sale împotriva propriei persoane”, explică administratorul contului WikiLeaks.

Potrivit celor de la The Intercept, stenogramele grupului privat de pe Twitter au fost divulgate chiar de fondatorul acestuia, care foloseşte pseudonimul „Hazelpress”. Site-ul de ştiri a încercat să-l contacteze pe misteriosul Hazelpress, după ce acesta a aflat că WikiLeaks a comunicat cu Donald Trump Jr. înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2016.

„Unul dintre autorii articolului a verificat autenticitatea mesajelor de pe Twitter accesând datele de logare ale lui Hazelpress”, au precizat cei de la The Intercept. Julian Assange locuieşte în ambasada ecuadoriană din Londra încă din 2012, pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de agresiune sexuală. În mai 2017, acuzaţiile împotriva sa au fost retrase, dar mandatul de arestare britanic a rămas valabil, în urma unei decizii judecătoreşti din 13 februarie 2018.

blank