International

Dezvăluiri incendiare ale presei din Statele Unite. Începe înarmarea!

Presa din Statele Unite face cîteva dezvăluiri care va pune pe gânduri multe ţări. Conform dezvăluirilor, SUA, Rusia şi China lucrează la următoarea generaţie de arme nucleare.

The New York Times spune într-un amplu articol că s-ar putea relua cursa înarmării şi că cele trei mari puteri se îndreaptă spre crearea unei noi generaţii de arme nucleare: mai mici, mai precise şi cu efecte pe arii reduse.

Interesant este că pericolul unei noi curse a înarmărilor a fost recunoscut chiar şi de preşedintele Barack Obama, la Summitul pentru Securitate Nucleară de la începutul acestei luni. Acesta a vorbit despre potenţialul SUA de a crea „noi sisteme, mortale şi mult mai eficiente care, în final, vor duce la o nouă escaladare a cursei înarmărilor”.

Administraţia de la Washington a anunţat un proiect de 1.000 de miliarde de dolari, pentru următorii 30 de ani, destinat revitalizării programului nuclear. Moscova se ţine tare pe poziţii şi, în ciuda reducerii bugetului armatei din cauza recesiunii economice, îşi îmbogăţeşte arsemalul cu rachete şi focoase de mici dimensiuni.
Conform presei ruseşti, marina militară ar fi în curs de dezvoltare a unei drone sumersibile care să fie capabilă să detecteze o explozie nucleară subacvatică.
Armata chineză lucrează şi ea la un focos nuclear supersonic. Acesta ar urma să aibă rază lungă se acţiune şi să poată fi manevrat nu doar la viteză foarte mare, ci şi cu precizie ridicată.

Americanii proiectează o armă supersonică iar un prin test a avut loc în 2014 şi s-a încheiat cu o spectaculoasă minge de foc. Mai mult, analiştii militari spun că Moscova şi Beijing sunt în faza de teste pentru armele spaţiale care ar putea distruge sateliţii americani, în cazul unui război nuclear iar în replică, americanii lansează şi mai mulţi sateliţi de spionaj.

blank
blank