Wimbledon 2019  Cori Gauff a uimit lumea tenisului, după ce, la doar 15 ani, s-a calificat în optimile de la Wimbledon, acolo unde o va întâlni pe Simona Halep. Primul ei antrenor, Sly Black, a dezvăluit ce calități avea Coco, la vârsta de 10 ani.

”Am prezis că Cori Gauff era cea mai bună jucătoare în vârstă de 10 ani din tenis. Le-am văzut pe Martina Hingis, pe Jennifer Capriati, la 12 ani, dar Cori, la 10 ani, era cea mai bună. Avea o abilitate fizică, în primul rând.

Abilitatea mentală era la nivelul oricărei jucătoare de 15 ani. La 10 ani, era cu mult înaintea vârstei ei. Am văzut-o câștigând meciuri pe care nu trebuia să le câștige”, a spus Sly Black, pentru Tennisworldusa.

Wimbledon 2019 | Cum va evolua Cori Gauff în meciul cu Simona Halep
Sportiva din SUA (15 ani) a dezvăluit că va pregăti meciul contra campioanei noastre ca pe orice altă partidă, această partitură fiind una câştigătoare în duelurile cu Venus Williams, Rybarikova şi Polona Hercog.

“O să pregătesc meciul cu Simona Halep la fel cum fac cu orice altă partidă. Rutina mea a mers foarte bine până acum, aşa că o să fac aceleaşi lucruri ca şi înainte. Nu ştiu dacă mă simt diferit fiind în a doua săptămâna a unui turneu de Mare Şlem. Voi vedea când o să ies pe teren. Anul trecut pe vremea asta jucam la junioare şi pierdeam în sferturi. Este un pas important pentru mine că joc în optimi la senioare”, a punctat Gauff.