Actualitate, Stiri

Dezvăluiri bombă! Pavel Abraham a văzut înregistrările pe care le flutură Izaura Anghel în faţa presei!

„Pentru România este ruşine, ruşine, ruşine, chiar şi la limita la care ne găsim acum!”

  Basescu Mircea (4)

Familia Băsescu traversează o perioadă dificilă, de când fratele preşedintelui ar fi ţinta unui presupus şantaj din partea cumătrului ţigan, interlopul Bercea Mondialul. De, cine se face frate cu ţiganu’… plăteşte!

Faptul că s-a băgat DNA pe un caz de şantaj, asemănător celui în care apare Oana Zăvoranu, este oarecum suspect, observă ziarulring.ro, dar poate „funcţia” de frate de preşedinte e mai cu moţ în situaţia dată.

Preşedenţia spune că fata lui Sandu Anghel (Bercea Mondialul) minte şi că Mircea Băsescu nu a dat, n-a făcut. Azi însă se anunţă a fi “ziua cea mare”, în care Izaura a promis că va da presei nişte înregistrări explozive, pe care le-ar fi văzut şi celebrul avocat Pavel Abraham.

Vor fi dublate aceste înregistrări şi cu posibile autodenunţuri la care, după câte veţi vedea în continuare, face referire, în exclusivitate pentru “ring”, chiar avocatul-general Pavel Abraham? DNA nu suflă o vorbă despre numele denunţătorului-şantajat Am putea să-ncepem cu descrierea foarte pitorească a momentului flagrantului, făcută de fiica lui Bercea Mondial, adică de Izaura, care spune: ”Când am iesit pe scari de la naşu (n.r. – Mircea Băsescu), M-A LUAT CORUPŢIA (sic!)”.

Mai întâi, ar trebui să vedem, totuşi, ce spune Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit DNA, ginere şi fiica lui Bercea Mondial, respectiv Constantin Marius şi Anghel Izaura (zisă şi ”Formaţia”), împreună cu un minor, au fost prinşi în flagrant joi după-amiaza în timp ce primeau/luat o sumă de 10.000 de euro, parte, parte dintr-o sumă mai mare de 280.000 de euro. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore (începând de la data de 29.05.2014, ora 23:55, până la data de 30.05.2014, ora 23:55) a inculpatului Constantin Marius, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, prevăzută de art. 131 din Legea nr. 78/2000. În cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Anghel Izaura și un minor în vârstă de 17 ani, față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, prevăzută de art. 131 din Legea nr. 78/2000. În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție.

Bercea (3)

Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două (n.r. – persoane) suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante. Față de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar. Inculpatului Constantin Marius i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. Inculpatul Constantin Marius urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă (n.r. – admisă de instanţă) pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța”, spune DNA în singurul comunicat despre acest caz atât de sensibil.

Interesant este însă altceva. DNA nu suflă o vorbă despre numele denunţătorului-şantajat, care este nimeni altul decât Mircea Băsescu, fratele primului om în stat, şi, totodată cumătru cu Izaura, fiica lui Bercea Mondial, căruia i-a năşit o nepoţică.

Fiica lui Bercea Mondial l-a «denunţat» pe Mircea Băsescu, după flagrat, Izaura Anghel, inculpată sub control judiciar, a povestit toată tărăşenia (ceea ce s-a văzut şi auzit pe mai toate televiziunile din România). Supărată după arestarea soţului, Izaura a avertizat că va face publice inregistrarile cu Mircea Basescu, spunând: “Am filmari, am fapte concrete da’ nu le scot, pana aud sentinta lu’ barbati-miu. Luni, la ora 10, va dau filmarea. Filmarea lu’ Basescu cand vorbea despre bani. Si mi-a zis asa: că i-a dat 300.000 de euro lui Traian si 250 au ramas la el. A zis asa, duceti-va si dati banii lui Marian Capatana. (n.r.- In acest moment reporterul intreaba: Cine v-a zis asta? Izaura raspune: Mircea). Mi s-a cerut inregistrarile dar numai de la presa. DNA mi-a zis daca imi aduci filmarile eu nu pot sa te ajut cu nimic, numai daca faci o simpla declaratie”.

In final, fata lui Bercea Mondial a avut si un mesaj pentru presedintele Traian Basescu: “Îl rog din suflet, să-i spună lui frati-su să nu-mi aresteze bărbatul. Atât. Şi să-mi dea banii înapoi, iar dacă nu vrea să mi-i dă, e treaba lui. Există un Dumnezeu sus şi Dumnezeu vede”.

Evident că trebuie să avem rezerve (multe şi mari rezerve) faţă de ce tot ce spune Izaura, aflată acum la necaz. Dar, haideţi să vedem ce spune avocatul Izaurei, nimeni altul decât celebrul general Pavel Abraham.

Avocatul-general Pavel Abraham, fost şef al Cercetărilor Penale, fost şef al Poliţiei Române (şi un om cu un CV impresionat), îi apără pe cei din familia Anghel (“Bercea Mondial”), inculpaţi de DNA Constanţa în urma flagrantului în care denunţătorul. Mircea Băsescu, a purtat tehnică pe el în timp ce le dădea cumetrilor săi (Izaura şi soţul acesteia) 10.000 de euro marcaţi de anchetatori cu cuvântul “Şantaj”.

Generalul Abraham nu e sigur dacă astăzi vor fi făcute publice înregistrările respective: “Rămâne de văzut, deocamdată. Mâine (n.r. – azi) va fi Silenzio Stampa, vă spun eu. Nu se va întâmpla nimic deosebit”. Şi apoi a continuat: ”Dacă o să discut, eu o să discut în instanţă. Public, aşa, aţi văzut ce am spus, şi nu mă voi detaşa mai mult de treaba asta. Cel puţin în acest moment. Pentru că eu nici nu am văzut dosarul. Nu ştiu despre ce este vorba în dosar. Nu am decât un document, deocamdată”.

Abraham (2)

Avocatul Abraham a confirmat că există nişte înregistrări, pe care le-a văzut pe telefonul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea. „Am văzut atunci mai multe imagini. În imagini se vedea şi se auzea Mircea Băsescu. Sunt înregistrări şi audio şi video. Sunt înregistrări multe.(…) Ei vor să le dea publicităţii pentru că le tot promit unii să le cumpere, să le difuzeze. Eu le-am spus ca, deocamdată, dacă vor să aibă succes, să se abţină, să nu le dea publicităţii în momentul acesta, până nu vedem care este situaţia în dosar. Pentru că ei pot face nişte denunţuri şi să beneficieze de prevederile legii. Altfel, riscă şi pierd totul”, susţine generalul pentru ziarulring.ro.

Întrebat dacă în spatele acestui scandal se poate ascunde un posibil ”watergate românesc”, domnul avocat Pavel Abraham a declarat: “Aveţi mare dreptate. Sunteţi primul care rostiţi asta”. Şi a continuat: ”Dacă e adevărat ce am văzut eu printre rânduri, poate fi acest dezastru (n.r. – un «cutremur» politico-judiciar de tip «watergate») la un nivel mai înalt. (…) Pentru România este ruşine, ruşine, ruşine, chiar şi la limita la care ne găsim acum! Doar din ce s-a întâmplat şi s-a văzut public, deja este o situaţie dezastruoasă pentru familia domnului preşedinte, darămite ce poate ieşi mai departe” „Situaţia poate fi explozivă pentru că lucrurile au mers foarte departe”.

Întrebat dacă, în varianta în care Izaura nu minte atunci când spune că Mircea Băsescu, după ce i-a dat cei 10.000 de euro, i-ar fi zis: ”Du-te, fină, liniştită acasă, că vii săptămâna care vine şi-ti mai dau”, atunci nu ar fi posibil ca, implicit să fi recunoscut că a primit şi deci are să-i mai dea bani, avocatul Abraham răspunde: ”Aşa este, aşa este. De-asta eu v-am spus că sunt rezervat, pentru că sunt nişte chestii în care el (n.r. – fratele preşedintelui) s-a autoincriminat. (…) Dacă e adevărat ce zice Izaura şi ce spun ei că apare în înregistrările pe care le au, şi probele ăstea se manifestă, atunci e altă treabă: poate fi inducerea în eroare a organelor judiciare, poate fi dare de mită (n.r. – pentru familia Anghel) şi luare de mită pentru el (n.r. – pentru Mircea Băsescu)… Dacă el (n.r. – Mircea Băsescu) nu face denunţul (de luare de mită), le confiscă toţi banii… Adică sunt nişte chestii foarte sensibile, iar paşii trebuie măsuraţi. (…) Situaţia poate fi explozivă pentru că lucrurile au mers foarte departe. Analizând foarte bine starea de fapt şi informaţiile pe care le-am obţinut eu de la ei pas cu pas după anchetă, sunt deja atâtea probe încât ancheta se va face până la capăt, nu are cum să nu se facă. După părerea mea, chiar dacă ar interveni cineva, nu cred că-şi asumă un ofiţer sau un procuror de jos în contextul ăsta să nu respecte nişte reguli şi să nu afle realitatea, de aceea vă spun că lucrurile pot degenera foarte foarte tare”.

Într-o emisiune de la Antena 3, Administraţia Prezidenţială, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, a ţinut să transmită că acuzaţiile familiei lui Bercea Mondial sunt false: “Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel şi un minor au încercat să-l şantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă”. Aflată în emisiune, Ana Birchall, deputată PSD, a spus: “Bogdan Oprea ar trebui să-şi prezinte demisia şi să-şi ceară scuze. De unde spune că îl şantaja? E cumva procuror şi nu ştiam eu? (…) Dacă domnul Oprea doreşte să ducă preşedinţia în mocirlă, foarte bine. Îl întreb public: pe ce se bazează când face aceste acuzaţii? Are acces la dosar?”. Cazul este abia la început. Rămâne de văzut dacă va fi un dosar exploziv, cum spune generalul Abraham, sau un mare “fâs”, cum s-a întâmplat cu multe aşa-zise… “dosare fierbinţi”.

 

blank