Featured, Politic

Dezvaluire! Vezi ce secrete ascund noii ministri

Dezvaluire Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remanierea guvernamentală este ”o soluţie slabă” şi că este de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea totală a acestui Guvern.

Preşedintele Iohannis nu a acceptat toate propunerile de remaniere ale premierului Dăncilă. ”Este o soluţie slabă”, a spus preşedintele. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor şi nici pe Ilan Laufer nu l-a acceptat pentru Ministerul Dezvoltării. De asemenea, Paul Stănescu rămâne în Executiv după ce Iohannis a respins decretul de revocare a sa. Preşedintele poate refuza o singură dată propunerea de numire. Iată cine sunt noii miniştri care au şi depus jurământul marţi. Lor li s-a alăturat şi Ecaterina Andronescu, care fusese nominalizată pentru Ministerul Educaţiei încă de săptămâna trecută.

Petrescu, un bancher cu casă în Anglia. La 39 de ani, Alexandru Petrescu este un om bogat. E directorul general al Poştei Române. Are dublă cetăţenie, română şi britanică, şi este licenţiat în economie la Londra, unde a avut posturi de conducere în bănci. Are mai multe case: în Buşteni, la Constanţa şi în Kent, Anglia, pe care a închiriat-o pentru 8.000 de lire sterline pe an. Alex Petrescu câştigă anual 308.392 de lei de la Poşta Română.
Un motociclist la Apărare. Gabriel Benjamin Leş (43 de ani) a fost secretar de stat în Guvernele Ponta, Grindeanu şi Cioloş. Este licenţiat în economie, dar a facut şi cursuri la Colegiul Naţional de Apărare. Acum, este secretar al Comisiei pentru Apărare din Senat. Gabriel Leş are o casă în Satu Mare, trei autoturisme şi motocicletă. Are circa 22.500 de euro şi 22.000 de lei în conturi.
Un matematician la Cultură. Valer-Daniel Breaz (43 de ani) este din Alba Iulia. A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică la Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, în 1997. Din 2002 este doctor în matematică şi este rectorul Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Are un teren de 5.800 mp, un apartament şi o casă în Alba Iulia, două maşini şi câştigă anual peste 308.000 de lei (67.000 de euro).
Socrul Claudiei de la Sexxy, ministrul Economiei. Senatorul PSD Niculae Bădălău (58 de ani) este licenţiat în îmbunătăţiri funciare şi management agroturistic. A început ca şef de punct de lucru pe un şantier, apoi patronul unei firme, subprefect, prefect şi senator. Are patru terenuri în judeţul Giurgiu şi o proprietate de 2.820 mp în sectorul 1 din Capitală. Are două vile, o motocicletă Yamaha, bijuterii şi tablouri de 27.000 de euro. În conturi spune că are mai puţin de 60.000 de euro. Fiul lui, Gabi Bădălău, cunoscut pentru relaţiile sale cu vedete celebre, s-a căsătorit într-un final cu Claudia Pătrăşcanu, fostă membră a trupei Sexxy.
Constantin Bogdan Matei, fotbalist şi senator. La Tineret şi Sport vine Bogdan Constantin Matei (38 de ani), fost fotbalist şi, în prezent, senator PSD de Vâlcea. E profesor de sport, fost adjunct al şefului Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Joacă fotbal de la 12 ani şi a activat, în facultate, la echipa Universitatea Sibiu.
De la curierat, la pensii. Marius Constantin Budăi, 46 ani, este deputat PSD de Botoşani din 2016. A terminat Facultatea de Finanţe şi Bănci la Universitatea ”Spiru Haret” la 36 de ani (2008). Înainte de a se angaja la stat a fost reprezentant zonal al unei firme de curierat şi administratorul unei firme. Marius Budăi are o casă de peste 140 mp, cumpărată prin credit ”Prima casă” şi trei maşini.