Procurorul Adina Florea este omul propus de ministrul Justiției pentru a prelua șefia DNA. Florea a explicat că, din punctul său de vedere, există dosare comandate în DNA pentru că s-a vrut o adevărată vendetă politică.

”Da. Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut.”, susţine Adina Florea, într-un interviu pentru Adevărul.

Adina Florea susţine că mare parte dintre dosarele spectaculoase de la DNA, în care grei politici au fost aduşi în cătuşe, au fost finalizate cu achitare, ceea ce arată că s-a dorit mai mult show mediatic şi nu justiţie.

”Se vehiculează şi în spaţiul public situaţia achitărilor. Numărul de achitări, din nefericire, este în creştere, dar vorbim şi de dosare cu loturi mari de achitaţi de către instanţele de judecată. Eu cred că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a acestor achitări şi văzut care sunt cauzele care au dus la aceste soluţii de achitare. Cauzele rezidă în modul în care a fost formulat materialul probator. Dacă venim şi discutăm despre modul de administrare al materialului probator, eu cred că este necesar ca fiecare procuror de execuţie să se implice în mod efectiv în instrumentarea dosarului încă de la momentul actului de sesizare.”, a mai spus Adina Florea.