Administrația Națională a Penitenciarelor a realizat cu deținuții o campanie pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul răspândirii pandemiei de coronavirus, folosind mesaje ale celor care și-au pierdut libertatea pentru românii care trebuie să stea în case în aceste zile.

„Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilității, vă propunem mesajul celor care și-au pierdut libertatea. Nu îi blamați, nu acum! Ascultați-le mesajul!”, se arată într-un mesaj al ANP care însoțește un clip video cu mesajele deținuților și angajaților din penitenciarele României.

Unul dintre cele mai puternice mesaje din penitenciar dat de deținuții intrun clipul video aparține unui arestat pe numele Florin, un tânăr care se află de un an în Centrul Educativ Buziaș.

Citeste si...
Lionel Messi mai are un an de contract cu Barcelona, dar dezamăgirea ratări titlului în La Ligă ar putea să-l facă să plece

„Bună, tuturor. Sunt Florin și sunt în Centrul Educativ Buziaș de vreun an. Așa cum rezistăm și noi aici, așa puteți rezista și voi câteva zile sau câteva săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciți eforturile autorităților. Stați acasă!”, a fost mesajul transmis de tânăr.