Venirea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis inseamna deocamdata, in cele aproape noua luni de cand acesta a castigat alegerile, mai ales o serie de cheltuieli serioase menite strict sa ii imbunatateasca traiul primului om in stat.
metal-detector-3d-scanner
Mai nou, Administraţia Prezidenţială vrea să achiziţioneze, prin licitaţie, echipamente de control de securitate cu raze X şi porţi detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces în cadrul complexului Palat Cotroceni. După apariţia acestor informaţii în presă, Preşedinţia face vine cu precizări suplimentare.
 
“Administrația Prezidențială desfășoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziția Administrației Prezidențiale de către Serviciul de Protecție și Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcțiune și în acest moment.
 
În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcționare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiții, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depășit.
Drept urmare, Administrația Prezidențială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecție, fără a expune la riscuri instituția și personalul angajat”, precizează Administraţia Prezidenţială. Preşedinţia mai informează că Serviciul de Protecție și Pază a transmis către Administrația Prezidențială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora.