Politic, Stiri

Despre revizuirea Constitutiei

Crin Antonescu: Basescu vorbeste singur

Crin AntonescuCrin Antonescu, a declarat, marti seara la un post de televiziune, ca presedintele Traian Basescu vorbeste ca televizorul: singur. Astfel, in opinia presedintelui Senatului, Basescu apartine trecutului, mentionand ca, in chestiunea revizuirii Constitutiei, acesta vorbeste, „la figurat, cam singur”.

Antonescu a mentionat ca Traian Basescu nu poate sa blocheze proiectul revizuirii Constitutiei, si „de aceea se agita din ce in ce mai mult”. „Noi trebuie sa avem ca prioritate indeplinirea proiectelor noastre, si nu o polemica traditionala cu Traian Basescu, care, intr-un fel, in aceasta chestiune vorbeste singur si va vorbi singur”, a spus Antonescu. El a mentionat ca seful statului vede ca premierul este primit la Berlin de catre cancelarul german si este deranjat de acest lucru. „Acest proiect in sine (…) nu poate fi suportat de catre Traian Basescu”, a spus Antonescu. El a mentionat ca ar dori sa vorbeasca despre Constitutie, nu despre Traian Basescu. „Astazi nu e important ce spune Traian Basescu”, a mai spus Antonescu. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una „care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor”.

 

blank