Culinar, Desert

Desert rapid şi delicios… cu orez

Desert rapid şi delicios… cu orez

Ce mâncăm? Ce e prin frigider. Tot cu ce e prin frigider putem încropi un desert rapid şi delicios, mai ales de gospodinele care au şi copii care mai fac nazuri la mâncare. Dacă avem prin frigider orez cu lapte pe care nu îl mai mănâncă nimeni, îi putem păcăli.

Punem în el 2-3 gălbenuşuri, mai adăugăm nişte esenţe, aşa, ca să fie, topim 4-5 linguri de zahăr într-o cratiţă la fel ca la crema de zahăr ars, şi punem orezul cu lapte. Deasupra se aşază, ca la armată, fructe din compot, tot de prin casă, iar albuşurile aferente gălbenuşurilor se bat spumă cu o mână de zahăr, după gust, şi se pun ca un ultim strat.

Se lasă la cuptor cam 15-20 de minute. Se serveşte de preferat rece, ca să se mai întărească orezul şi să aibă un aspect plăcut în farfurie. În mod sigur veţi avea poftă, iar copiii vor fi încântaţi. (Eugenia Oprea)