Actualitate, Featured

Descoperire uluitoare: Iată ce au găsit polițiștii în casa bărbatului care împușcase un câine

Un bărbat din Vâlcea este cercetat de poliție după ce a împușcat un câine fiindcă i-a mâncat găinile.

Un bărbat de 64 de ani, din Fîrtăţeşti, este cercetat pentru uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, după ce ar fi împuşcat un câine fără stăpân care intrase în gospodăria sa, ucigându-l.

Fapta s-a petrecut vineri. Poliţiştii, care s-au sesizat din oficiu, au găsit şi au ridicat de la domiciliul bărbatului 15 kilograme de muniţie, respectiv bile metalice şi alte componente folosite la confecţionarea artizanală a cartuşelor.

“Poliţiştii au stabilit că (…) bărbatul ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine fără stăpân care se afla pe proprietatea acestuia, rezultând decesul câinelui. Bărbatul a motivat că a făcut uz de armă asupra câinelui deoarece acesta, anterior, i-ar fi mâncat mai multe păsări din gospodărie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţan (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea.

Bărbatului i-au fost confiscate arma de vânătoare şi toată muniţia.

“Poliţiştii au efectuat un control la domiciliul bărbatului unde au verificat modul de păstrare al armamentului şi muniţiei, fiind descoperită cantitatea de 15 kg de muniţie, respectiv bile metalice, şi alte componente folosite la confecţionarea artizanală a cartuşelor şi 12 cartuşe de vânătoare încărcate artizanal. A fost ridicată în vederea confiscării o armă de vânătoare şi toată muniţia descoperită, iar cadavrul câinelui a fost transportat la sediul D.S.V.S.A. în vederea efectuării unei constatări de specialitate”, a adăugat reprezentantul IPJ Vâlcea.

În cauză, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au deschis dosar penal pentru infracţiunile de uz de armă fără drept, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Sursa: Agerpres