International, Stiri

Descoperire uluitoare in Africa: un TRIB CU VECHIME de 10.000 de ani. Mănâncă babuini şi nu construiesc case

O civilizatie veche de peste 10 mii de ani isi duce veacul chiar si in prezent in Tanzania, langa Lake Eyasi, Africa. Tribul Hazda vaneaza zilnic babuini, antilope, pasari si orice vietuitoare este gasita. Din pacate, aceasta comunitate este pe cale de disparite.

1411199049258-wps-5-img-4598-jpg

Tribul format din oamenii Hazda este o comunitate de femei , barbati si copii care traiesc fix ca in urma cu 10 mii de ani.  Acești oameni își duc traiul  de zi cu zi căutând hrană, vânând, bărbații construind arcuri și săgeți manual , iar femeile se  ocupă cu dezgroparea rădăcinilor și  adunarea fructelor din padure .

Populația Hazda nu păstrează alimentele, nu construiesc case și nu plantează copaci. Ei doar construiesc colibe temporare din iarbă uscată și ramuri interconectate pentru a se putea muta cu ușurință în căutarea de animale.

Shani Msafin – Sigwaze , primul Hadza care a urmat cursurile unei universități, a spus că ”Noi  suntem  bogați în tradiții “. ” Cultura este foarte importantă, pentru că atunci când oamenii uită cultura lor , ei uită de unde au venit“, a mai spus acesta.