Featured, Social

Descinderi ÎN FORŢĂ – 38 de percheziții la contrabandiștii din Suceava

Zece persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate marţi instanţelor competente cu propunere de arestare preventivă, în urma a 38 de percheziţii efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava.

Într-un comunicat remis AGERPRES, marţi, de Biroul de presă al IPJ Suceava, se arată că s-au efectuat 38 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă, dintre care 37 în Suceava şi una în Bucureşti, zece persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 268.000 de ţigări de provenienţă extracomunitară, 19 autoturisme de teren, 63.000 de lei, peste 10.000 de euro, peste două sute de telefoane mobile şi cartele SIM utilizate în activitatea infracţională, valoarea totală a bunurilor ridicate de poliţişti fiind de peste 683.000 lei.

În baza mandatelor de aducere emise, 11 suspecţi au fost conduşi la sediul unităţii de parchet în vederea audierilor şi a dispunerii măsurilor legale, zece fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Suceava, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.