Deputatul ucrainean Anton Poliakov a fost găsit fără suflare într-un taxi, după ce i s-a făcut rău brusc. Tânărului deputat i s-au făcut manevre de resuscitare, însă medicii au anunțat că nu a mai putut fi salvat.

Deputatul ucrainean, Anton Poliakov găsit mort într-un taxi

„Conform informaţiilor preliminare, poliţiştii au stabilit că bărbatului i s-a făcut rău în taxi, iar medicii de la urgenţă chemaţi să-l resusciteze nu au putut să-l ajute, constatând decesul”, indică poliţia ucraineană în acelaşi comunicat.

Deputatul, ucraineian Anton Poliakov în vârstă de 33 de ani, era implicat într-un dosar de corupție în sectorul apărărăii. Acesta a devenit independent după ce ales în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) din partea partidului Servitorul Poporului (de guvernământ), al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Preşedinte al legislativului ucrainean, Dmitro Razumkov, a fost printre primii care au anunțat decesul lui Poliakov.

„Condoleanţe familiei şi prietenilor. Vreau să cred că ancheta va fi obiectivă!”, a scris Razumkov pe contul său din Telegram, potrivit Ukrainska Pravda.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a asigurat că Biroul procurorului va cerceta și va stabili rapid care a fost cauza decesului tânărului deputat. Șoferul taxiului susține că l-a luat pe pasager cu câteva minute înainte de a fi oprit de poliţia rutieră dintr-o staţie de autobuz din cartierul Dneprovsk al Kievului. După ce Poliakov s-a urcat în mașină, i s-a făcut brusc rău.

„În cursul acestei nopţi a decedat deputatul Anton Poliakov. El a fost descoperit în stare de inconştienţă de către o patrulă a poliţiei rutiere într-un taxi, pe care l-au oprit pentru o încălcare a regulilor de circulaţie. Medicii de la Salvare nu au reuşit să-l resusciteze. Asupra sa au fost găsite obiecte de valoare – portmoneul cu bani şi actele sale de identitate”, a precizat Venediktova pe pagina sa oficială de pe Facebook.