Deputatul PNL Mircea Dolha solicită democrat-liberalilor excluderea din PDL a europarlamentarului Monica Macovei care și-a anunțat candidatura independentă la prezidențiale, în ciuda faptului că liderul liberalilor, Klaus Iohannis, a fost desemnat candidatul pentru Cotroceni al ACL, scrie EVZ.ro.

monicaluiza_macovei1_rsz_30623900_47561800

”Am remarcat că, în afara unor declarații formale prin presă, PDL și conducerea sa nu au propus nici o sancțiune pentru doamna Monica Macovei, cea care încalcă statutul partidului din care face parte. În prezent, doamna Macovei se află în plină campanie de strângere de semnături pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale, în ciuda faptului că partidul din care face parte și-a desemnat deja candidatul oficial în persoana domnului Klaus Iohannis. Doamna europarlamentar s-a autoproclamat independentă și candidează ca atare, încalcând, cu bună știință, articolul 20, alin. 2, litera c, al Statului PDL potrivit căruia, într-o astfel de situație, conducerea organizației de care aparține doamna Macovei are obligația de a propune Biroului Politic Județean aferent radierea de drept a doamnei Macovei ca membru PDL”, a spus Dolha.

Deputatul PNL consideră că Macovei nu a dat dovadă de fairplay când, deși a anunțat că va candida, nu și-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal.