Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru a anunțat că se suspendă din partid până la finalizarea anchetei DNA. Reamintim că Șandru este urmărit penal după ce ar fi încercat să mituiască un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce deputatului PNL Cosmin Şandru Cosmin este urmărit penal pentru că ar fi promis funcţii pentru membrul altui partid parlamentar, promițindui  fucti pentru apropiați s-au redelor unui deputat AUR cu coditia să nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

  • La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
  • Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

”Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declaraţie pe marginea acesteia până la finalizare”, a anunţat deputatul Cosmin Şandru, într-un comunicat de presă, de joi, al PNL Timiş.

Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Bitea.