Proiectul propus de USR pentru desființarea secției speciale de investigare a magistraților și punerea în acord a legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, anunţă iniţiatorii.

Deputatii au aprobat desfiintarea Sectiei Investigarii Infractiunilor

Un proiect se consideră adoptat tacit de prima cameră sesizată, dacă se depăşteşte termenul pentru dezbatere şi vot în plen. Proiectul merge astfel la Senat, cameră decizională în acest caz. În camera decizională nu există adoptare tacită.

“O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE! Secția specială a fost înființată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida și elimina magistrații și procurorii incomozi politicienilor și mafioților. Dar și pentru a bloca dosare importante, cum încearcă șefa secției Adina Florea cu dosarul Tel Drum în care este cercetat Dragnea.

Deputatii au aprobat desfiintarea Sectiei Investigarii Infractiunilor

Noi am atras atenția încă de la înființare că secția va fi folosită în mod abuziv și în folosul infractorilor. Mai mult, critici a primit și de la Comisia de la Veneția, GRECO, Comisia Europeană și de la majoritatea magistraților români.

Nu ne vom opri aici! Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea și infractorii de la putere vor deveni istorie. Astăzi putem avea încredere că se poate!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a USR.

Deputatii au aprobat desfiintarea Sectiei Investigarii Infractiunilor

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, condusă de procurorul Gheorghe Stan, a fost înfiinţată în 2018, în urma modificării Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.