Departamentul de Justiție al SUA a anunțat o investigație a marilor platforme online și a modului în care acestea restricționează concurența, informează BBC. Instituția nu a numit firme, dar companii ca Facebook, Google, Amazon și Apple vor fi probabil investigate.

Investigația a fost declanșată de preocupările legate de „căutare, social media ca Facebook, Google, Amazon și Apple vor fi probabil investigate.și unele servicii online de vânzare cu amănuntul”, a comunicat DoJ.

DoJ poate investiga companiile pe care le bănuiește că nu respectă legile concurenței și poate chiar să solicite scindarea companiile care au poziții dominante.

US Federal Trade Commission are preocupări similare, iar investigații similare au loc și în Uniunea Europeană.

Citeste si...
Meci istoric la Turneul Campioanelor: Halep și Andreescu

Departamentul de Justiție a declarat că analiza sa va lua în considerare „dacă și cum au obținut platformele online pozițiile de lideri de piață și dacă se angajează în practici care au redus concurența, au înăbușit inovația sau au afectat în alt mod consumatorii”.

„Fără disciplina unei concurențe semnificative pe piață, platformele digitale pot acționa în moduri care nu răspund cerințelor consumatorilor”, a declarat într-o declarație procurorul general Makan Delrahim, care conduce divizia anti-trust.