Partidul Democrat american a depus luni, în Camera Reprezentanţilor, un act de inculpare a lui Donald Trump, o primă etapă către deschiderea oficială, săptămâna aceasta, a unei a doua proceduri în vederea unei destituiri a preşedintelui american în exerciţiu, pe care-l acuză de ”incitare la violenţă” la Capitoliu, relatează AFP.

Democrații prezintă Camerei Reprezentanților dovada celei de a doua inculpări a lui Donald Trump, în vederea unei destituiri

În paralel, democraţii, care deţin majoritatea în Camera inferioară a Congresului, au prezentat o altă rezoluţie, prin care republicanii îi cer vicepreşedintelui american Mike Pence să-l demită pe Donald Ttrump din funcţie, invocând al 25-lea Amendament al Constituţiei americane.

Un republican s-a opus adoptării imediate a acestei rezoluţii în unanimitate.

Un vot în sesiune plemară urmează să aibă loc marţi.

Ei au prezentat, totodată, actul de acuzare a preşedintelui republian, care marchează prima etapă a unei proceduri istorice în vederea unei destituiri.

Trump este acuzat în acest document de ”incitare la violenţă” la Capitoliu, în urma incidentelor soldate cu cinci morţi.

Textul denunţă, de asemenea, false acuzaţii ale miliardarului newyorkez, potrivit cărora i s-au ”furat” alegerile şi falsa pretenţie a acestuia potrivit căreia el este învingătorul scrutinului.