Duelul tradiţional dintre Spania şi Portugalia încheie ziua a doua a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, de la ora 21:00. Confruntarea a trecut din planul tactic în cel PSIHOLOGIC: care echipă îşi va reveni prima din ŞOCURILE ultimelor două zile? Spania a rămas FĂRĂ ANTRENORUL PRINCIPAL, iar Portugalia s-a trezit cu vedeta numărul 1 ameninţată de SPECTRUL PUŞCĂRIEI şi cu contul MAI SĂRAC cu 18,8 milioane de euro.

Tensiunile din tabăra spaniolă au fost eclipsate brusc în această după-amiază de o veste venită de la… Madrid, dar care îl vizează pe portughezul Cristiano Ronaldo. În procesul intentat de fiscul spaniol pentru evaziune, fotbalistul a acceptat să pledeze vinovat pentru patru din capetele de acuzare, ceea ce îi atrage doi ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 18,8 milioane de euro. Avocaţii săi încearcă să obţină transformarea în amendă şi a pedepsei cu închisoarea, având în vedere că Ronaldo mai are pe rol nişte procese care l-ar putea trimite, în final, după gratii. Oricum, să nu uităm că portughezul joacă mult mai bine când este sub presiune.

La spanioli, apele încă nu s-au liniştit după demiterea intempestivă de la cârma naţionale a lui Julen Lopetegui, pentru că a negociat în secret şi a fost numit antrenor la Real Madrid. Capii federaţiei spaniole au luat foc şi nu au ezitat o clipă să-l demită pe conducătorul tehnic al lotului, reproşându-i deficienţe de caracter. Ieri, la prezentarea oficială de la Real Madrid, Lopetegui şi-a înghiţit cu greu lacrimile.

O glumă răutăcioasă pe twitter aminteşte de partida Germania – Portugalia de la Cupa Mondială din 2014. Portugalia obţine o lovitură liberă, dar nemţii consideră că un zid dintr-un singur om e suficient în faţa lui Cristiano Ronaldo. Portughezul îşi ia avânt şi şutează… în singurul om din zid.

Lotul Spaniei este considerat al doilea ca valoare totală de piaţă a jucătorilor din lot: 1.055.000.000 de euro, fiind întrecut doar de lotul Franţei.

Portugalia este cea mai populară echipă de la Cupa Mondială pe reţelele de socializare, cu peste 360 de milioane de utilizatori interesaţi. Desigur, Ronaldo singur are 320 de milioane.

La conferinţa de presă dinainte de meci, căpitanul Sergio Ramos a explicat că echipa încearcă să-şi revină rapid după şocul demiterii lui Lopetegui, care a fost parte din efortul colectiv care i-a adus în Rusia. Fernando Hierro, numit peste noapte selecţioner, a preferat să-l lase pe liderul fotbaliştilor spanioli să vorbească mai mult.

Calificarea la turneul final este cea mai bună performanţă din carieră pentru antrenorul Portugaliei Fernando Santos. El a vorbit plin de admiraţie de vedetele adversarei, dar a confirmat că portughezii au încredere în şansele lor şi se bazează mult pe jocul de echipă. 

Cotele la casele de pariuri pentru această partidă au oscilat nebuneşte în ultimele zile. Înaintea meciului, influenţate de vestea despre problemele lui Ronaldo cu Fiscul spaniol, şansele Portugaliei au scăzut dramatic. 100 de lei pariaţi pe Portugalia ar aduce unui parior, în cazul unei victorii peste 400 de lei, în timp ce pariul pe victoria Spaniei doar dublează suma investită. Totuşi, Ronaldo este considerat, alături de spaniolul Diego Costa, cel mai probabil marcator în această partidă.