Deficitul bugetar
Actualitate, Featured

Deficitul bugetar general consolidat de 7,16 % este în limite acceptabile la nivelul UE

Deficitul bugetar de 7,16 la sută este “în limite acceptabile”, precizează un comunicat de presă difuzat de Consiliul Investitorilor Străini din România.

Deficitul bugetar general consolidat de 7,16 % este “în limite acceptabile la nivelul UE”, precizează un comunicat de presă difuzat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din România.

Comunicatul a fost transmis după ce Parlamentul României a aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021.

“Consiliul Investitorilor Străini (FIC) salută adoptarea bugetului de către Parlament și consideră că acesta reflectă o viziune echilibrată și favorabilă relansării economice a României. Considerăm că elementele centrale ale construcției actualului buget sunt bine conturate prin estimarea realistă a veniturilor viitoare și încadrarea deficitului bugetar general consolidat (de 7,16%) în limite acceptabile la nivelul UE”, precizează comunicatul de presă transmis de FIC în seara zilei de 2 martie 2021.

“Un alt element important este alocarea a 5,5% din PIB pentru investiții, ceea ce arată o regândire în perspectivă a priorităților. Investițiile programate în acest an ating un maxim istoric, însumând 61,4 miliarde RON și pot juca rolul de catalizator în relansarea creșterii economice. În plus, bugetul prevede o alocare substanțială pentru contribuția statului la proiectele de investiții cu finanțare europeană (cofinanțări 2,9% din PIB), fiind un bun indicator pentru o absorbție mai mare a fondurilor și transmite un semnal pozitiv mediului de afaceri, ce încă resimte efectele generate de criza sanitară”, subliniază FIC.