Actualitate, Stiri

Deep Purple, legenda britanică hard rock şi heavy metal, din nou la Bucureşti!

Pionieri ai curentelor heavy metal şi hard rock modern, membrii Deep Purple revin în România pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Deep PurpleUna dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple rămâne şi astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de către Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, reuniţi iniţial sub numele de Roundabout şi cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume şi de componenţă, reuşind să-şi contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Au urmat Fireball şi Machine Head, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. Highway Star, Space Truckin’, Lazy şi Smoke on the Water sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

deep-purplePopularitatea crescândă la nivel internaţional a adus trupei numeroase concerte în afara Regatului, inclusiv turnee programate în Statele Unite şi Asia. De altfel, seria concertelor susţinute în Japonia în 1972 s-a incheiat cu lansarea unui dublu vinil intitulat Live in Japan, devenit una dintre cele mai cunoscute şi bine vândute înregistrări live din istoria muzicii rock.

După alte patru materiale, Who Do We Think We Are, Burn, Stormbringer si Come Taste the Band, lansat în octombrie 1975, trupa s-a destrămat, reunindu-se abia după opt ani, în aprilie 1984, în formula Ian Gillan, Jan Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover şi Ian Paice. Reîntoarcerea pe scenă a fost marcată şi de un nou turneu mondial de succes, ce a inclus mai multe concerte în Australia, America de Nord şi Europa. Show-ul susţinut în Marea Britanie pe 22 iunie 1985, în faţa a peste 80.000 de fani, a rămas în istorie sub numele de “Return Of The Knebworth Fayre”.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume şi să concerteze în toată lumea, consolidându-şi poziţia de “legendă” a genurilor hard rock şi heavy metal.

Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziţia a cincea în clasamentul celor mai influente trupe din lume! Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, Deep Purple îşi continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara acestui an: Now What?!.

Anul viitor, Deep Purple se întoarce la Bucureşti, pentru a susţine un concert pe 20 februarie, la Sala Polivalentă. Biletele au un preţ cuprins între 265 ţi 95 lei.