Politic, Stiri

Declaratii surprinzatoare ale presedintelui

Traian Basescu: N-am spus ca revin in PDL. Antonescu are sanse la Presedintie, pentru ca USL va ramane

Traian_BasescuPresedintele Traian Basescu continua sa faca ceea ce stie cel mai bine: sa surprinda cu orice pret. Astfel, in cadrul unei emisiuni televizate, presedintele Basescu a dat de inteles ca, in privinta carierei sale politice, dupa ce nu va mai fi presedinte, nimic nu este “batut in cuie”, nici chiar revenirea in PDL. “Am spus ca ma intorc in politica, dar n-am spus ca la PDL. Vad ca se vanzoleste toata lumea in PDL, Udrea imi ceda locul sau, Blaga ma invita in biroul sau permanent, dar n-am spus ca in PDL. Daca ma voi intoarce in politica, ma voi preocupa sa reconstruiesc dreapta, daca PDL nu mai poate”, a spus Basescu. Totodata, Traian Basescu l-a criticat pe Vasile Blaga, spunand ca se uita “cu cata usurinta si-ar negocia partidul cu PNL”. “Mai frate, partidul asta a dat Romaniei de doua ori presedintele Romaniei, de trei ori primar general, trei guverne, a trecut tara printr-o criza cumplita, si-a sacrificat voturile ca sa iasa rapid tara din probleme”, a facut acesta o scurta trecere in revista a realizarilor politice ale PDL.

Cand s-ar putea rupe PDL

Intrebat cat de mare crede ca este posibilitatea ca PDL sa se rupa dupa Conventia din 23 martie, Traian Basescu a raspus sec: “Intr-o singura varianta e valabila: daca va fi trucata, stiu sigur ca partidul se va rupe. Nu va rabda nimeni o conventie trucata”. Presedintele a completat, afirmand ca exista riscul ruperii PDL cata vreme sunt semnalate “voluntarisme ale unor sefi de filiala care au dat afara pe cei care sutineau alta motiune” si reamintind ca “sunt 24 de presedinti de organizatii numiti interimar, care datoreaza aceasta numire actualei conduceri”. Intrebat direct ce sanse ii da lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale de anul viitor, Traian Basescu a raspuns: „Are sanse pentru ca USL va ramane.
Cine isi face iluzii ca sta asa, cu mainile in san, si ii vor creste procentele se insala. USL va ramane”, a mai declarat Basescu.

blank