Actualitate, Stiri

Declaraţii ferbinţi, venite din partea lui Traian Băsescu: “Ungaria a devenit un focar de instabilitate.

Declaraţii ferbinţi, venite din partea lui Traian Băsescu: “Ungaria a devenit un focar de instabilitate. România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”!

Traian BăsescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la Izvorul Mureşului, din Harghita, că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român “îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, Traian Băsescu a afirmat: “Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat”.

Şeful statului român a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei. “Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult”, a continuat preşedintele Băsescu.

El a susţinut că Ungaria a devenit “în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune”, adăugând că politica Budapestei a început să creeze “dificultăţi”.

“România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a mai adăgat Traian Băsescu.