Vladimir Putin
International

Declarație neliniștitoare a lui Vladimir Putin: ”Este o chestiune de viață și de moarte”

Războiul din Ucraina este o ”chestiune de viață și de moarte” pentru Rusia, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat unui propagandist al Kremlinului. Putin speră astfel să resusciteze sentimentul patriotic al rușilor, apatici față de conflict.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, că este „o chestiune de viaţă şi de moarte” pentru Rusia „ceea ce se întâmplă” în Ucraina.

În fragmentul de interviu publicat pe reţelele de socializare, liderul de la Kremlin a declarat că este „important” ca ruşii şi străinii deopotrivă „să înţeleagă”. „Să înţeleagă starea noastră de spirit, să înţeleagă cât de sensibil şi important este pentru ţara noastră ceea ce se întâmplă legat de Ucraina”.

Kremlinul a încadrat în mod repetat conflictul de aproape doi ani din Ucraina drept o luptă pentru supraviețuirea Rusiei, în încercarea de a resuscita sentimentul patriotic în rândul populației sale, mulți ruși dovedindu-se apatici față de acest război, potrivit The Moscow Times.

Preşedintele rus a vorbit şi despre interviul său recent acordat americanului Tucker Carlson, foarte popular printre conservatori. Acest interviu, primul acordat de Vladimir Putin presei occidentale de la începutul ofensivei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, a fost foarte mult urmărit. El a fost vizualizat de peste 200 de milioane de ori pe X (fostul Twitter).

Putin, despre interviul oferit lui Tucker Carlson: ”Nu a fost ușor de înțeles pentru americani”

În acel interviu, Putin a vorbit pe larg despre istoria Rusiei și a pus continuu la îndoială statalitatea Ucrainei, stârnind furie atât la Kiev, cât și în Occident, mai scrie publicația rusă citată.

„Pentru ascultătorul occidental, privitorul, nu a fost ușor. Cu atât mai mult pentru americani”, a spus Putin, întrebat despre lungile sale divagații istorice din interviul lui Carlson.

„Istoria Statelor Unite este de 300 de ani, iar eu am început în 862. Așa că cred că nu a fost ușor de înțeles pentru publicul american”, a spus el.

În acest mesaj de peste două ore către americani şi europeni, Putin a asigurat că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă”, afirmând totodată că este pregătit pentru „dialog” cu Occidentul. Sâmbătă, preşedintele rus şi-a felicitat armata pentru cucerirea „totală” a oraşului Avdiîvka, din regiunea Doneţk.

blank