Nevaccinate
Featured, International

Decizie radicală în China. Persoanelor nevaccinate anti-Covid-19 li se va interzice accesul în spitale, parcuri și școli

În anumite zone ale Chinei, persoanele nevaccinate li se va interzice accesul la serviciile publice, inclusiv spitale, școli și case de bătrâni, deoarece autoritățile vor ca minimum 80% din oamenni să fie vaccinați împotriva Covid-19.

În ultima săptămână, zeci de guverne județene din cel puțin opt provincii ale Chinei au publicat notificări care îi avertizează pe cetățeni că au termen până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august pentru a fi vaccinați împotriva Covid-19, în caz contrar urmând a se confrunta cu o serie de restricții, informează CNN.

„Toată lumea este responsabilă pentru prevenirea și controlul epidemiei, iar vaccinarea începe de la mine”, se arată pe un afiș emis, săptămâna aceasta, în județul Dingnan din provincia Jiangxi, care are o populație de aproximativ 220.000 de persoane.

Potrivit anunțului respectiv, „în principal” persoanele nevaccinate anti-Covid-19 li se va interzice accesul în spitale, parcuri și școlili se va refuza accesul în școli și în mijloacele de transport în comun. De asemenea, această categorie de persoane nu va beneficia de facilități medicale, printre alte facilități și servicii, începând cu 26 iulie.

Imunitatea de turmă, obiectivul Partidului Comunist

Impulsul guvernelor locale de a crește ratele de vaccinare vine după ce Partidul Comunist, aflat la guvernare, a anunțat obiectivul de a atinge așa-numita „imunitate de turmă” până în luna decembrie a acestui an.

Shao Yiming, un epidemiolog al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, a declarat că, având în vedere că rata de protecție a vaccinurilor chineze este sub 100%, China va trebui să vaccineze complet între 80% și 85% dintre rezidenți, echivalentul a un miliard de oameni din populația totală a țării 1,4 miliarde, pentru a respecta termenul limită din decembrie.

Deoarece China a ținut, în mare măsură, sub control răspândirea coronavirusului, mulți oameni au considerat, în primă fază, că nu trebuie să se vaccineze. De asemenea, scandalurilor legate de siguranța vaccinurilor chinezești au contribuit la ezitarea oamenilor de a merge să se imunizeze.

Se vaccinează de frică

Mai multe focare apărute recent, inclusiv în provinciile Anhui și Liaoning, din nordul țării, și Guangdong, din sud, au alimentat temerile oamenilor privind infectarea cu Covid-19, determinând în provinciile afectate un aflux de persoane care au mers să se vaccineze.