Decizia de carantina impusă a lui Raed Arafat în perioada 22-24 martie Timișoarei a fost ilegală, a decis Înalta Curte de Casați și Justiție (ÎCCJ).

ÎCCJ a respins recursul făcut de Raed Arafat la decizia Curții de Apel București, care arăta că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a impus ilegal carantina de 72 de ore în Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dumbrăvița, scrie Timiș Online.

Astfel, Curtea Supremă confirm faptul că decizia a lui Raed Arafat a impus carantină fără a respecta procedurile legale în acest sens.

În perioada 22-24 martie, șeful DSU a carantinat temporar Timișoara și patru comune periurbane, după ce propunerea de prelungire a măsurii de carantină nu a trecut de votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

de Apel București, care i-a dat dreptate, în 26 martie, Patronatului Ho-Re (Hoteluri-Restaurante) Timișoara. Câteva zile mai târziu, în 29 martie, Curtea de Apel București a dat o sentință asemănătoare și pentru o acțiune intentată de un avocat din Timișoara.

Soluția pe scurt a fost „Admite acțiunea. Anulează Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 6699/21.03.2021”. Raed Arafat a făcut recurs la acțiunea intentată de avocat și a pierdut.

„Cred că măsura era corectă. Dacă din punct de vedere al procedurii legale, al legalității au fost probleme, o să vedem care este motivația instanței și clar o să învățăm din acest lucru”, spunea Arafat în 27 martie.

Așa se face că există acum o sentință definitivă care spune că ordinul șefului DSU a fost ilegal, a decis, marți, 13 aprilie, Completul 5.6 al Înaltei Curți de Casație și Justiție, care „respinge recursul declarat de pârâtul Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor de Interne împotriva sentinței nr. 422 din data de 29 martie 2021 pronunțate de Curtea de Apel București – Secția a IX-a contencios administrativ și fiscal, ca nefondat. Definitivă”.