Charles
Showbiz

Decizia care îl pune în încurcătură pe Regele Charles al III-lea. Situația devine și mai tensionantă între el și prințul Harry

Regele Charles al III-lea nu a decis încă dacă va permite copiilor ducilor de Sussex, Archie și Lilibet, să folosească titlurile de prinț și prințesă, potrivit jurnalistei Roya Nikkah. Astfel, situația duce la o creștere a tensiunii între prințul Harry și monarh.

Decizia întârziată a regelui Charles al III-lea de a decide dacă nepoții săi Archie și Lilibet pot folosi titlurile regale creează tensiune între el și prințul Harry.

Cei doi copii ai prințului Harry și ai lui Meghan Markle au dreptul să primească titluri regale deoarece sunt nepoții suveranului, însă o decizie nu a fost luată de la moartea Reginei.

Prin urmare, pe site-ul Familiei Regale, cei doi copii sunt trecuți sub denumirea de domnișorul Archie Mountbatten-Windsor și domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor.

Un purtător de cuvânt al familiei regale a precizat că decizia nu a fost luată încă, deoarece Regele Charles se concentrează pe perioada de doliu, însă cu siguranță o hotărâre va fi luată în perioada ce urmează.

Regele Charles ar putea să nu le acorde titlurile regale nepoților săi

Potrivit jurnalistei Roya Nikkah prințul Harry și Meghan Markle se tem că Regele nu le va acorda titlurile regale celor doi copii, având în vedere reticența de a le recunoaște statulul lor imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Alte voci susțin că Regele e dispus să le acorde titlurile regale celor doi nepoți ai săi, însă totul stă în încredere.

Potrivit jurnalistei Kate Nicholl, titlurile de prinț și prințesă li se cuvin celor doi copii ai ducilor de Sussex. Ca pasul să fie făcut, Regele Charles trebuie să fie sigur că poate avea încredere în Harry și Maghan, a amai adăugat aceasta.

La nașterea lor, Archie și Lilibet erau prea departe de succesiune pentru a primi titluri de prinț și prințesă, după cum stabileau regulile regelui George al V-lea în 1917.

Însă moartea Reginei a schimbat lucrurile, iar acum cei doi copii au devenit nepoții Regelui. Prin urmare au dreptul să folosească titlurile de prinț și prințesă și să li se adreseze cu Alteța regală. Cu toate acestea, s-a menționat că, în calitate de membri ai familiei regale care nu prestează serviciul monarhiei, nu li se vor acorda titlurile Alteță regală, potrivit Daily Mail.