Featured, Showbiz

Decesul lui George Floyd a facut-o pe Lady Gaga să afirme că Trump a eșuat

Cântăreața Lady Gaga s-a alăturat vocilor din lumea showbiz-ului american care reacționează după moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis în urma intervenției Poliției în Minessota.

Ea a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că este extrem de dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat în acest caz și l-a acuzat pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, de rasism. Totodată, ea a declarat că, din punctul ei de vedere, liderul de la Casa Albă „a eșuat” în ceea ce privește apărarea vieții afro-americanilor.

„Am foarte multe lucruri de spus despre asta, dar ce vreau să spun prima dată este că îmi e teamă să afirm ceva care ar putea să provoace mai multă furie, cu toate că acest sentiment este perfect justificat acum. Nu vreau să contribui la violență, vreau să contribui la găsirea unei soluții. Sunt la fel de indignată de moartea lui George Floyd cum am fost de moartea mult prea multor afro-americani pe parcursul a sute de ani care ne-au fost luați din cauza rasismului sistematic și sistemele corupte care îl sprijină. Vocile comunității negre au fost reduse la tăcere prea mult timp, iar acea tăcere s-a dovedit a fi letală de fiecare dată. Și, orice ar face ei pentru a protesta, nu sunt tratați cu compasiune de către liderii care ar trebui să îi protejeze. America este rasistă, acesta este un fapt”, a declarat artista.

Lady Gaga: Este timpul pentru o schimbare. Donald Trump a eșuat
Cântăreața americană a făcut apel la sprijin pentru comunitatea de culoare din Statele Unite și a făcut apel la schimbare. Ea a vorbit și despre activitatea lui Donald Trump la Casa Albă.

„Aceste momente sunt critice pentru comunitatea afro-americană, ea trebuie să fie sprijinită de celelalte comunități, pentru a putea pune capăt acestei situații, care este în mod fundamental greșită în fața lui Dumnezeu sau a oricărui creator în care credeți sau nu. Știm de multă vreme că președintele Trump a eșuat. Are cea mai puternică funcție din lume, dar nu oferă nimic decât ignoranță și prejudecată în timp ce viețile celor de culoare continuă să fie curmate. Știm cu toții că este un păcălici, un rasist, încă de când a preluat mandatul. Alimentează un sistem în care rasismul este deja înrădăcinat. (…) Este timpul pentru o schimbare. Fac apel la oameni să vorbească frumos unii cu alții (…) până când sistemele care ne mențin așa sunt cele care mor, nu oamenii pe care îi iubim”, a scris Lady Gaga pe Facebook.

Artista a adăugat că schimbarea trebuie să vină într-o manieră non-violentă.

„Aceasta nu este justiție. Aceasta este o tragedie care ne definește ca țară de multă vreme. Sunt tristă. Sunt furioasă. Și mă voi folosi de cuvinte pentru a încerca să explic ce trebuie să se schimbe într-o manieră cât mai non-violentă”, a adăugat cântăreața.

Cazul George Floyd continuă să provoace nemulțumire în rândul americanilor
Cazul George Floyd, în care un bărbat de culoare a murit după ce un polițist alb s-a așezat cu genunchiul pe gâtul acestuia a stârnit valuri de proteste la nivel național în Statele Unite.

Mii de oameni au ieșit în stradă în SUA, în zeci de orașe, pentru a protesta față de maniera brutală în care forțele de ordine au acționat în cazul bărbatului și, în general, față de violența disproporționată pe care polițiștii o folosesc în cazul persoanelor de culoare din Statele Unite.

Sâmbătă, și Rihanna a reacționat în legătură cu cazul George Floyd, declarându-se devastată și furioasă față de această situație.

cazul george floyd, lady gaga, politie, proteste,rasism, rihanna.statele unite, violenta

blank