Culinar

De post

Praz cu măsline

Nu numai oltenilor le place acest fel de mâncare. Uşor de făcut şi foarte gustos, poate scoate din impas orice gospodină. Deci…

Ingrediente: 3-4 fire de praz, o jumătate de kilogram de măsline, roşii în bulion/suc de roşii, ulei, sare, condimente după preferinţă.

Mod de preparare: Se pune o oală cu apă la fiert, în care vom opări prazul după ce, în prealabil, l-am curăţat şi l-am tăiat bucăţi de aproximativ 3 cm. Îl scurgem bine de apă şi îl punem într-o cratiţă potrivită, adăugăm sucul de roşii, măslinele (la nevoie, le dăm şi pe ele separat într-un fiert, dar se pot folosi foarte bine cele mai puţin sărate), sarea şi condimentele şi, bineînţeles, ulei după preferinţă (se poate folosi şi margarină pentru gătit). Se pune apă în cratiţă până se acoperă tot prazul. Se dă la cuptor verificându-se să nu scadă prea mult, pentru că va fi gata foarte repede. Poftă bună!

www.expresspress.ro