Breaking News, Stiri

De neînfrânt! Simona Halep, în sferturi la Roland Garros

Românca a învins-o pe Sloane Stephens

 simona_halep

Simona Halep a ajuns în sferturi la Roland Garros, egalându-și cea mai bună performanță la un Grand Slam. Românca, a patra favorită, s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, în urma victoriei, scor 6-4, 6-3, cu Sloane Stephens, românca reușind astfel să-și egaleze cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, după a ajuns în aceeași fază și la Australian Open.

Simona Halep, locul 4 WTA, a avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a o învinge pe jucătoarea clasată pe locul 19 WTA (a 15-a favorită) şi pentru a accede astfel în antepenultimul act al turneului parizian, competiţie la care nu a pierdut niciun set în cele patru partide disputate la această ediţie.

Calificarea în sferturi este recompensată cu 430 de puncte WTA şi un premiu de 220.000 de euro.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea din partida Lucie Safarova (Cehia, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 23) – Svetlana Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27).

Simona Halep a mai ajuns o singură dată în sferturile de finală ale unui Grand Slam, în acest an la Australian Open, când a fost eliminată de Dominika Cibulkova din Slovacia, scor 6-3, 6-0.

Simona Halep a declarat, la finalul partidei cu americanca Sloane Stephens, că momentul decisiv al meciului a fost în primul set, când a reuşit să-şi câştige serviciul la scorul de 4-4.

“Mă bucur că mi-am luat revanşa după ultimul meci. Mă bucur că am jucat bine, într-un meci strâns şi mă bucur că joc sferturi pentru prima oară la Roland Garros. Un moment important a fost în primul set la 4-4. Mă luptam pentru puncte, am alergat mult, am dat totul pe teren şi cred că am lovit aşa cum îmi doream. Serviciul nu a funcţionat aşa cum anticipam”, a spus Simona Halep, la finalul partidei, pentru Eurosport.

Simona Halep a afirmat că a încercat să îşi păstreze calmul şi să se bucure de tenisul pe care-l joacă. “Mă bucur că am câştigat. E o jucătoare de top şi va intra în top 10 în curând. Mă aşteptam la un meci greu, echilibrat, dar în acelaşi timp am încercat să rămân relaxată şi să mă bucur de tenisul pe care-l joc. Am mai multă încredere acum”, a explicat Simona Halep.

 

 


loading...