Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că peste 3 milioane de clienți casnici vor plăti cu 5% mai puțin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie.

ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, preţurile pentru furnizarea reglementată de gaze naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

„Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, mai informează ANRE în comunicat.

Citeste si...
Bloomberg, consumul masiv de gaze naturale din Asia afectează Europa

Evoluția prețurilor a fost determinată de cele două companii care furnizează gaze naturale, E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A și ENGIE ROMÂNIA S.A. care au micșorat prețurile cu 3,17%, respectiv 7,89%.

ANRE mai justifică această situație prin efectele OUG 114, care a reglementat preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni, de 68 lei/MWh.

preturi, gaze naturale, consumatori casnici,