Atunci cand iti faci planurile pentru noua ta casa, cu siguranta trebuie sa iei in calcul si usa pe care o vei monta la intrare. Fie ca este vorba despre o locuinta pe care o constuiesti de la zero sau despre o casa pe care o renovezi, este necesar sa iei in calcul si aportul pe care usa il aduce in viata ta de zi cu zi. O usa metalica exterior te poate ajuta sa obtii un nivel de securitate ridicat, dar iti aduce si o multime de beneficii inca din primele zile de utilizare. Alternativa moderna la usile clasice din lemn, usa metalica este un element pe care toti cei care isi construiesc o locuinta in iau in calcul. Calitatile acestor variante de usi le transforma in cea mai buna varianta. Afla din acest articol de ce trebuie sa iti montezi si tu o usa metalica si de unde poti achizitiona cele mai bune si frumoase modele.

Rezistenta si siguranta, garantate de o usa metalica exterior

O calitate primordiala a oricarei usi metalice este ca materialele utilizate la fabricarea sa, dar si procesele in urma carora a rezultat structura ii confera o rezistenta sporita pe termen lung. Galvanizarea este unul dintre aceste procese, iar o consecinta a sa o reprezinta riscul mic de aparitie a ruginei, pe termen lung. Spre deosebire de usile din lemn, care sunt supuse actiunii factorilor nocivi de mediu, usile din metal sunt extrem de rezistente la contactul cu umezeala. Ele nu se vor umfla si nu risca sa putrezeasca. De asemenea, usile metalice sunt ignifuge si necesita foarte putine actiuni de mentenanta. Din acest punct de vedere, tot ce trebuie sa faci este sa le stergi, din cand in cand, pentru ca ele sa isi mentina aspectul imepcabil.

 

Si in ceea ce priveste nivelul de securitate garantat, usile metalice sunt mult mai bune decat alternativele din lemn. Variantele metalice sunt dotate cu sisteme de siguranta foarte solide. Ele pot beneficia chiar si de trei yale de inchidere, precum si de rezistenta oferita de materialele din care sunt produse. La fabricarea unei usi metalice, este utilizat otel galvanizat, dar se apeleaza si la materiale precum polistirenul sau spuma poliuretanica. De asemenea, intr-o usa metalica pot fi incluse si vata minerala, un material care ajuta la solidificarea structurii. In plus, sistemele anti-efractie ale unei usi metalice includ broasca cu mecanism de auto-blocare si incuietoare care poate fi imposibil de spart pentru hoti.

Aspect elegant

Si din punct de vedere estetic, o usa metalica poate arata extrem de placut. Finisajele moderne si materialele utilizate pentru obtinerea lor pot ajunge sa imite foarte bine inclusiv aspectul lemnului clasic. Una dintre principalele retineri ale oamenilor, atunci cand s-a facut tranzitia de la usi din lemn catre variante metalice a fost legata de aspect. Material clasic si elegant, lemnul a ajuns, totusi, sa poata fi imitat cu usurinta, iar usile metalice sunt si ele in prezent variante impozante si pline de eleganta si minimalism.

 

 

 

Daca ai decis sa iti construiesti o casa noua sau vrei sa iti renovezi locuinta si sa ii aduci un plus de stil, siguranta si calitate, la Maco gasesti usi metalice pentru exterior din materiale rezistente si cu un aspect elegant. In oferta magazinului online poti descoperi o multime de modele de usi, in dimensiuni variate si cu finisaje diferite. Alege cel mai bun model, in asa fel incat sa iti completezi casa cu o usa solida, estetica si care sa izoleze excelent din punct de vedere termic si fonic.