Economic, Stiri

De ce pleaca cei mai buni angajati

Te-ai intrebat vreodata de ce angajatii tai nu mai par a fi motivati sa munceasca si par tot mai putini devotati companiei decat erau la inceput? Aceasta lipsa de motivatie nu apare peste noapte si, cu siguranta, nu fara un motiv intemeiat. In astfel de situatii, este momentul sa iti analizezi stilul de management si sa iti dai seama unde ai gresit, scrie manager.ro.

woman_on_phone_1024x489_51406300

In cazul in care inca nu ti-ai dat seama, este nevoie de multa munca pentru a-ti pastra angajatii fericiti si motivati sa munceasca. Este nevoie de mai mult decat un salariu decent pentru a creste moralul angajatilor si a le insufla pasiunea pentru a-si atinge obiectivele profesionale.
 
De ce este atat de dificil sa iti pastrezi cei mai buni angajati? Iata cateva dintre motivele pentru care angajatii tai nu mai sunt dispusi sa lucreze la potential maxim.
 
1. Simt ca angajatorului nu ii pasa de ei
 
Este nevoie de mult mai mult decat un salariu bun pentru a-ti pastra angajatii satisfacuti la locul de munca. Daca angajatii simt ca angajatorului nu ii pasa de ei, daca se simt tratati ca niste masini de facut bani, daca simt ca munca lor nu conteaza, nu ar trebui sa te surprinda daca acestia vor pleca din firma cu prima ocazie.
 
2. Nu simt ca munca lor conteaza
 
Angajatii trebuie sa simta ca prin munca lor contribuie la dezvoltarea companiei si ca ceea ce fac este important. Acestia chiar au nevoie de un motiv intemeiat pentru a oferi ce au mai bun. Daca managerii nu isi inspira in niciun fel angajatii, daca nu le apreciaza munca  si nu le recunosc meritele, daca lasa impresia ca angajatii sunt folositi si ca oricine altcineva i-ar putea inlocui, atunci motivatia si performanta angajatilor se reduc semnificativ.