Showbiz, Stiri

De ce fiica Danei Săvuică a stat doar 4 luni în Anglia?!

Julie primea bursă de 800 de euro, dar n-a mai contat…

savuica-si-julie

După numai un semestru de studiat ştiinţele politice în Marea Britanie, Julie, fiica de 20 de ani a Danei Săvuică, a decis să renunţe la bursa de 800 de euro pe care o primea lunar pentru cazare şi transport. Ea se va despărţi de colegi în cadrul unei petreceri pe care o va da pe data de 8 decembrie, chiar de ziua ei de naştere.

Dorul de prieteni şi de părinţi, rigoarea englezească şi, nu în ultimul rând, clima neprietenoasă din Marea Britanie au determinat-o pe Julie Stanciu, fiica Danei Săvuică, să renunţe la bursa pe care a primit-o pentru a studia politica timp de un an la o universitate din Birmingham. Tânăra urmează să revină acasă luna aceasta, dar nu se va lăsa de şcoală, continuându-şi studiile de profil în ţară:

“Julie a fost trimisă acolo de Universitatea Bucureşti, a cărei studentă e la Ştiinţe Politice. A intrat pe singurul loc cu bursă, dar nu mai vrea să rămână acolo. S-a convins că învăţământul nostru universitar e net superior celui din Marea Britanie. Se mai adaugă şi dorul de prieteni, părinţi, chiar şi clima… Ea îşi doreşte să ajungă diplomat, ca bunicul ei. Tatăl meu, George Săvuică, a fost ambasador al României în Sri Lanka, Malaezia, Filipine, Indonezia, Pakistan, Cipru, Finlanda”, ne-a declarat Dana Săvuică, mama tinerei.

Prin urmare, Julie, deţinătoare a diplomei Toefl, care îi permite să studieze în străinătate, nu va mai beneficia, la cerere, de bursa Erasmus în valoare de 800 de euro pe lună, bani care o ajutau să-şi achite cazarea şi transportul în Anglia. Dar pentru că a legat totuşi câteva prietenii, ea va organiza, pe 8 decembrie, în Anglia, un chef de adio, chiar de ziua ei de naştere.

 

 

blank