Life, Stiri, Ultima Ora

De ce este bine sa mancam portocale iarna

Cu un continut mare de vitamina C, portocalele sunt bogate in fibre si acid folic si contin numerosi compusi benefici, printre care potasiu, calciu, vitamina A si vitamina B.
Bucura-te de toate efectele benefice ale portocalelor si mananca tot fructul, nu doar sucul de portocale.

De-ce-este-bine-sa-mancam-portocale-iarna--Vezi-ce-minuni-fac-pentru-sanatatea-ta-

Iata de ce este bine sa consumam portocale iarna si care sunt cele 8 beneficii surprinzatoare pe care le ofera consumul regulat de portocale.

Prevenirea infectiilor virale

Vitamina C intareste imunitatea, dar portocalele contin si alti compusi care pot contribui la prevenirea infectiilor virale. Polifenolii din portocale lupta astfel cu virozele, dar si cu infectiile mai grave.

Cresterea imunitatii

Cel mai cunoscut avantaj al portocalelor este efectul pe care il are vitamina C in pastrarea imunitatii. Deoarece aceasta vitamina este dizolvata rapid de corp, ai nevoie sa o consumi zilnic din fructe si legume, pentru a creste productia de globule albe.

Reglarea tensiunii arteriale

Portocalele pot avea un rol important ca stabilizator natural al tensiunii arteriale. Continutul de magneziu si hesperidina, un flavonoid care intareste peretii capilari, este benefic pentru intregul sistem cardiovascular.

Sanatatea pielii Antioxidantii din portocale contribuie la mentinerea sanatatii pielii pe termen lung. Beta carotenul este cel mai eficient: protejeaza pielea impotriva efectelor imbatranirii.

Ingrijirea oaselor si a dintilor

Continutul ridicat de calciu contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor pe termen lung, dar atunci cand aceste fructe sunt consumate in exces, pot dauna densitatii osoase si smaltului dentar.

Oxigenarea si purificarea sangelui

Fierul si vitamina B6 din portocale sunt esentiale in productia de celule rosii, care oxigeneaza intregul organism, iar citricele au si efecte de purificare a sangelui.

Scaderea colesterolului

Prin continutul ridicat de fibre, portocalele au un rol important in scaderea colesterolului „rau” LDL. Nivelul scazut al colesterolului a fost corelat cu o actiune de prevenire a arterosclerozei, iar compusii din portocale mentin si glicemia stabila.

Functionarea buna a creierului

O singura portocala asigura aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat (acidul folic), compus utilizat de creier pentru dezvoltarea celulara a neuronilor noi.

blank