Ciolacu
Actualitate

De ce crede Ciolacu că Putin nu își permite să atace România

Premierul Marcel Ciolacu crede că Putin nu își permite să atace România, deși există tot mai multe semne că Rusia lansează acțiuni militare asupra Ucrainei din spațiul aerian românesc.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că Rusia „nu-și permite” să intre într-un conflict cu România, după ce ministerul român al Apărării a comunicat că sistemul de supraveghere radar al armatei a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu un semnal detectat în apropiere de municipiul Galați.

De ce crede Ciolacu că Putin nu își permite să atace România

Am avut discuții la ora 2, la 6 dimineața și la 8, cu ministrul Apărării. Nu se confirmă lucrurile, dar e un sistem normal care funcționează: ați văzut au fost inundații la New York – a existat un sistem de alertă al populației”, a spus Ciolacu.


„Sunt ferm convins că MApn va informa în continuare în mod transparent presa. Nu avem probleme”. „Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Cred că Rusia nuă își permite să intre în conflict cu România. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că suntem membri NATO și ai Uniunii Europene”. Șeful guvernului s-a declarat „ferm convins” că Ministerul român al Apărării va informa în continuare și în mod transparent presa. „Nu avem probleme”, a spus Ciolacu.

Vineri seara, înainte de miezul nopții, locuitorii din județele Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care erau anunțați să se adăpostească întrucât exista posibilitatea „căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Astfel de mesaje sunt transmise populației în cazul atacurilor ruseşti cu drone care au loc frecvent în ultimele zile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

blank