Showbiz

De ce Andreea Esca este tot timpul fericită!

Familia vedetei stă într-o casă de vis!

esca

Vedeta postului PRO TV Andreea Esca (42 de ani) locuieşte de un deceniu într-o casă uriaşă, cu arhitectură modernă, situată chiar în buricul Bucureştiului. Însă numai ea şi soţul ei Alexandre Eram ştiu prin câte au trecut pentru a deveni stăpânii absoluţi ai acestui imobil de lux. A bifat un proces lung şi enervant cu RA-APPS, din cauza neînţelegerilor pe care această instituţie le-a avut cu vechiul proprietar, şi a trebuit să ducă muncă de lămurire cu vecinul său din curte, care nu dorea să-i vândă anexele.

 

Esca familie.jpgÎn urmă cu 10 ani, Andreea Esca îşi văzuse un mare vis împlinit. Reuşise să cumpere o casă cu aspect aristocratic, pe care pusese ochii încă din anii de facultate şi care fusese retrocedată vechilor proprietari de către RA-APPS (Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat). Era, în sfârşit, locul ideal pentru ea şi pentru numeroasa ei familie. De bucurie, simpatica prezentatoare TV chiar a desfăcut şi o sticlă cu şampanie, ca să sărbătorească evenimentul. Numai că bucuria Andreei a durat doar cât o ploaie scurtă de vară, deoarece, în 2005, ea s-a trezit cu o invitaţie-surpriză în cutia de scrisori. Nu era pentru un eveniment monden, ci la tribunal. Reclamant? RA-APPS, care o anunţa că persoana de la care Andreea cumpărase casa încă mai avea nişte încurcături cu ei, iar acum aceasta trebuia să dea socoteală. Conflictul s-a încheiat abia anul trecut, în luna noiembrie, când, după termene cu nemiluita şi mai multe instanţe, instituţia de stat a renunţat la proces: “Au fost nişte neînţelegeri între RA-APPS şi fostul proprietar, căruia i-a fost retrocedată casa pe porţiuni. Eu am cumpărat, dar ulterior s-a constatat că mai sunt unele neclarităţi între acesta şi RA-APPS. Este un proces vechi care s-a încheiat, iar problema s-a rezolvat cu bine”, a declarat vedeta.

 

După ce problema cu fostul proprietar a fost, în sfârşit, lămurită, vedeta a intrat în altă încurcătură, mai exact cu persoana care deţinea unele anexe ale vilei şi care se încăpăţâna să nu-i vândă prezentatoarei PRO TV partea sa de imobil. Deşi Esca îi oferise acestuia, la schimb, un apartament mare, în aceeaşi zonă, mult peste preţul pieţei, dar şi o sumă consistentă de bani, bărbatul nu a vrut şi pace să renunţe la cele două cămăruţe. Asta în condiţiile în care vecinii Andreei susţin că această persoană trăia la limita sărăciei şi îşi ducea traiul în condiţii insalubre. Omul se ataşase prea tare de acest loc, de care îl legau multe amintiri, şi nu voia să renunţe la proprietate, indiferent de variantele tentante pe care i le-a oferit vedeta PRO TV. Negocierile s-au purtat pe o durată de mai mulţi ani. Esca a reuşit, în cele din urmă, să cumpere anexele căsoiului şi să-şi poată renova întregul imobil, după bunul gust şi plac. Acum, familia Andreei se poate bucura de o casă complet refăcută şi evaluată de specialiştii în imobiliare la aproximativ 350.000 de euro.

 

Andreea Esca şi Alexandre Eram sunt căsătoriţi de 14 ani şi au doi copii, pe Alexia (12 ani) şi Aris (9 ani). Cum Alexandre nu ştia o boabă româneşte, pentru că înainte s-o cunoască pe vedeta PRO TV el a locuit la Paris, şi-au zis că, cel puţin pentru primii ani, să se înţeleagă cu toţii într-un fel, aşa că au ales limba franceză pe care toţi ai casei o vorbesc acum impecabil. Andreea se consideră o mamă de treabă, dar strictă, de teamă ca nu cumva cei doi moştenitori, care studiază la Şcoala Franceză, să i se urce în cap. Ea îi verifică şi la lecţii şi îi pune la respect, când au tendinţa s-o ia pe arătură, dar în vacanţe se transformă brusc, Andreea devenind partenera lor de ghiduşii.