De ce a pierdut Simona Halep finala Australian Open 2018. Românca a cedat în ultimul act de la Melbourne în fața danezei Caroline Wozniacki. Care sunt motivele pentru care Simo a irosit a treia sa finală de la Mare Șelm din carieră.

Într-un meci între două jucătoare cu stiluri asemănătoare, micile detalii au făcut diferența.

Wozniacki a jucat cu ceva mai mult curaj, surprinzând-o pe româncă în startul primului set, când s-a dus la 3-0.

Halep a revenit în meci, grație unui serviciu precis, însă a pierdut la tie-break primul set.

În al doilea, gladiatoarea noastră n-a vrut să moară. În ciuda unui time-out medical, a revenit miraculos, ducându-se la 6-3.

În setul decisiv, a fost din nou un montagne-rousse. Jucătoarele și-au pierdut serviciul în cavalcadă. Totuși, parcă mai proaspătă, daneza a învins cu 6-4. A câștigat, practic, totul: primul ei Grand Slam și a revenit pe locul 1 WTA după 6 ani!

E prima jucătoare, de la cehoaica Hana Mandlickova încoace (1980), care cucerește primul ei titlu mare la Australian Open!

Ce a contat:

Oboseala: pe fondul căldurii sufocante, Simo a acuzat stări de amețeală în setul al doilea. Iar, spre final, a acuzat crampe musculare.

Până la finala de peste două ore și 30 de minute, Simona Halep a jucat oră și jumătate mai mult decât Caroline Wozniacki la Australian Open

Halep a fost mai ofensivă decât daneza, care a demonstrat de ce este considerată jucătoarea cu cea mai bună defensivă din circuitul profesionist, salvând mingi incredibile, însă românca a plătit şi preţul pentru un turneu epuizant, dus până în finală în ciuda unei accidentări la gleznă în primul tur, după probleme la glezna dreaptă în urma semifinalei cu Kerber şi după o finală desfăşurată pe o căldură insuportabilă (32 grade Celsius la umbă), care a făcut-o să ceară intervenţia medicului în setul al doilea.

Probleme medicale la ambele picioare. Entorsa la glezna stângă, suferită în primul tur, s-a vindecat, dar nu complet. Ba, mai mult, însăși Halep a spus că și-a protejat acel picior și l-a forțat pe celălalt. Cum este glezna Simonei Halep: ”Acum piciorul drept e mai rău” / VIDEO

Simona Halep vrea să renunțe la un turneu important, din cauza accidentării la gleznă

Conform organizatorilor, iată că sunt importante și semnele. Anunțul care o sperie pe Simona Halep: ”Nimeni nu a reușit”. Finală inedită.

Nici un  jucător care a salvat puncte de meci în două meciuri la AusOpen nu a câștigat trofeul.  Simona Halep a salvat trei mingi de meci cu americanca Lauren Davis, 4-6, 6-4, 15-13, în turul 3, și două în semifinala cu Angelique Kerber, 6-3, 4-6, 9-7.

Până în finală, Simona a înregistrat următoarele rezultate: 7-6 (5), 6-1 cu Destanee Aiava (Australia), 6-2, 6-2 cu Eugenie Bouchard (Canada), 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis (SUA), 6-3, 6-2 cu Naomi Osaka (Japonia), 6-3, 6-2 cu Karolina Pliskova (Cehia/N. 6), 6-3, 4-6, 9-7 cu Angelique Kerber (Germania/N. 21).

Parcursul danezei Wozniacki până în ultimul act: 6-2, 6-3 cu Mihaela Buzărnescu (România), 3-6, 6-2, 7-5 cu Jana Fett (Croaţia), 6-4, 6-3 cu Kiki Bertens (Olanda/N. 30), 6-3, 6-0 cu Magdalena Rybarikova (Slovacia/N. 19), 6-0, 6-7 (3), 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania), 6-3, 7-6 (2) cu Elise Mertens (Belgia).