Actualitate, Featured

Darius Vâlcov il atacă pe Isarescu: Invie cazul securistului Manole

Consilierul premierului Darius Vâlcov se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, folosindu-se de legenda Meșterului Manole. Acesta este un apropo subtil la ceea ce s-a scris în presă că ar fi numele de cod de la Securitate al lui Mugur Isărescu și anume ”Manole”.

”Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani parcă vedem povestea Meșterului Manole. Unul construiește, în speță Guvernul și un altul stă și dărâmă tot, adică BNR.”, a declarat Darius Vâlcov, la TVR.

Întrebat dacă se referă la numele de cod ”Manole”, Vâlcov nu a negat.

”Este foarte greu să depistăm acest lucru, pentru că OUG care stabilește cine trebuie să depună declarația conform căreia nu a fost membru al fostei Securități are niște prevederi care îl obligă pe guvernatorul BNR să își verifice dosarul, dar nu are obligația să o depună, deci nu știm dacă a fost sau nu a fost colaborator al Securității.”, a mai spus Vâlcov.

Consilierul premierului a făcut și potretul robot al viitorului guvernator al BNR și l-a acuzat pe Isărescu că ”nu a acționat întotdeauna în beneficiul românilor”.

”Cred că trebuie să fie extrem de bine pregătit în actualele condiții de politică monetară, un om care să se gândească la binele populației, nu al băncilor. Este nevoie de un om care să le spună băncilor că România are cea mai mare creștere a PIB-ului, că România trebuie să iasă din această zonă de risc, dar în momentul în care opoziția urlă și până la urmă și președintele spune că este o guvernare nereușită, că nu vom atinge țintele economice, atunci rămâi în zona asta de risc.”, a mai spus Vâlcov.

“După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe”, a afirmat, luni seară, la TVR, consilierul de stat Darius Vâlcov, referindu-se la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.