Sama el Masry, o dansatoare cunoscută din Egipt, a fost condamnată de un tribunal din Cairo la 3 ani de închisoare pentru comportament indecent pe rețelele de socializare. Decizia tribunalului nu este definitivă, vedeta anunțând deja că va face recurs.

În urmă cu doi ani, Egiptul a adoptat o lege care permite guvernului să cenzureze publicațiile de pe Internet și să supravegheze comunicațiile pe rețelel de socializare, informează Sky News.

Apar consecințele acestei legi controversate: una dintre cele mai cunoscute interprete de dansuri orientale a fost trimisă la închisoare pe o perioadă de trei ani și amendată ci echivalentul a 20.000 de euro, pentru „incitare la imoralitate”.

Egipteanca Sama el Masry a fost reținută de poliție în luna aprilie ca parte a unei anchete asupra videoclipurilor și fotografiilor din Social media. Procurorii au descris postările ca fiind provocatoare din punct de vedere sexual, iar un tribunal din Cairo a decretat că femeia a încălcat principiile și valorile familiei.

Citeste si...
Gabriela Firea spune ce s-a întâmplat, de fapt, la Arena Naţională și cum a făcut o economie de 1 milion de euro

John Talaat, membru al parlamentului egiptean, a cerut acțiuni legale împotriva Samei el Masry și a altor femei, ca parte a represiunii guvernamentale împotriva utilizatorilor de rețele de socializare. El și-a apărat punctul de vedere, într-un interviu acordat Fundației Thomson Reuters, spunând că femeile în cauză distrug valorile și tradițiile familiei, adăugând: „Există o diferență uriașă între libertate și desfrânare”.

Dansatoare din Egipt Sama Masry, în vârstă de 42 de ani, a negat acuzațiile, spunând că întreg conținutul apărut pe rețelele de socializare i-a fost furat și a fost publicat de pe telefonul ei fără consimțământul artistei.

Sama el Masry va face recurs la decizia tribunalului din Cairo