Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre mutarea făcută de candidatul Daniel Tudorache în scandalul de la Primăria Sectorului 1.

„Este o cerere de intervenţie făcută de domnul Daniel Tudorache în care solicităm să se ia act că e vorba despre o fraudă electorală (n.r. – la Sectorul 1), cu toate dovezile pe care le-am adunat până acum şi să se invalideze rezultatul alegerilor la Primăria Sector 1, în vederea repetării alegerilor. Termenul fixat de către judecător este luni, 12 octombrie, pentru diverse motive procedurale, pentru depuneri de acte şi aşa mai departe.

Probabil că luni se va discuta admisibilitatea în principiu a cererii noastre de intervenţie, iar dacă se admite atunci noi vom putea să aducem probele pe care le avem în legătură cu frauda electorală”, a explicat avocatul Piperea.

Cu privire la mandatul lui Clotilde Armand, Gheorghe Piperea a spus că acesta nu este în vigoare până luni.

„Bineînţeles că nu. E doar un candidat ales cu sacii în momentul de faţă. Până când nu se validează de către Judecătorie mandatul, nu are calitatea oficială de primar. De altfel, acelaşi lucru e şi în cazul lui Nicuşor Dan, doar că în acest caz se pronunţă Tribunalul şi nu Judecătoria. Vom vedea luni; până atunci mandatul nu este în vigoare”, a declarat Gheorghe Piperea.


Citeste si...
ALEGERI ÎN UNGARIA. Victorie categorică a FIDESZ care obţine majoritatea absolută în parlamentul de la Budapesta. Liderii socialiştilor şi Jobbik au demisionat.