La 10.02.2021, Tribunalul București a emis o Hotărâre în procesul intentat de Iridex Group Import Export SRL şi Pascu Corneliu împotriva numitului  Daniel Tudorache fost primar al sectorului 1, prin care il obligă pe acesta la plata către Iridex Group Import Export SRL a sumei de 2.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la imagine și la plata către Pascu Corneliu a sumei de 1.000 Euro, reprezentând daune morale pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine al reclamantului.

De asemenea, instanța îl obligă pe Daniel Tudorache să publice, pe propria cheltuială, respectiva hotărâre, într-un ziar de largă circulaţie. Această decizie a instanței este a doua condamnare a lui Tudorache Daniel pentru atacuri la adresa societatii Iridex (prima fiind Hotarârea 1784/ 17.11.2020 prin care acesta a fost obligat la plata sumei de 5000 lei daune morale pentru afectarea dreptului la imagine al societatii Iridex Group).

Daniel Tudorache acuza Iridex Group de: ”otravirea bucurestenilor”, ”atentat la sănătatea populației Capitalei”, ”poluarea mediului ambiant” etc.). Societatea Iridex susține că aceste atacuri ascund interese personale ale acestuia, fiind determinate de dorința lui Daniel Tudorache de a obtine un nou mandat de Primar.

Iridex precizează că:

„• Depozitul Iridex este organizat si funcționează în concordanță deplină cu normele europene și românești care reglementează aceasta activitate, fiind un exemplu de bune practici în domeniu;

• Toate măsuratorile privind calitatea aerului realizate pe depozit, privind conținutul de hidrogen sulfurat se situează în limitele prevederilor legale, fapt dovedit de măsurătorile permanente efectuate pe depozit și în zonele adiacente precum și de studiile de mediu privind dispersia efectuate de firme acreditate;

• Expertiza de mediu solicitată de Tribunalul București la cererea Primăriei sectorului 1, în procesul în care aceasta cere anularea Autorizației Integrate de Mediu arată că funcționarea depozitului nu afectează poluarea mediului și nici sănătatea populației;

• Controalele permanente efectuate de Garda de Mediu la depozit evidențiază corecta funcționare a activității depozitului.

• Două instanțe au emis sentințe împotriva acțiunilor numitului Tudorache Daniel, așa cum am arătat mai sus”, au declarat reprezentanții companiei.

Despre Iridex: Iridex este unul din pionerii industriilor conexe protecției mediului din România, operând în acest domeniu încă de la înființare, în anul 1991. Iridex are o experiență de peste 25 de ani în domeniul protecției mediului, managementului deșeurilor municipale, a construcției și operării de centre de management integrat a deșeurilor. Prin ceea ce face, Iridex urmărește protejarea mediul înconjurător, eliminând risipa de resurse – oricare ar fi ele –contribuind, astfel, la atingerea obiectivului european de #zero waste# și implementarea principiilor economiei circulare.