Featured, Sport

Daniel Dobre le-a dezvăluit străinilor cum este Halep văzuta în România

Daniel Dobre a vorbit despre Simona Halep, pentru site-ul wtatennis.com, și a dezvăluit ce înseamnă sportiva din Constanța pentru România. Antrenorul le-a mărturisit celor de la WTA care este statutul campioanei de la Wimbledon în țara noastră și a spus un adevăr dureros: “Doar pe ea o avem!”.

“Mai întâi trebuie să înţelegeţi situaţia sportului din România. Înainte de 1990, România era una dintre cele mai mari ţări din lume la Jocurile Olimpice, era mereu în Top 5, aveam campioni la gimnastică, handbal, fotbal, peste tot. Acum doar Simona este la acest nivel. Înainte atenţia era îndreptată spre, să zicem, o sută de sportivi. Acum este doar pe Simona. Este incredibil.

Acum, oriunde merge, toată lumea o ştie, vrea o poză cu ea, vrea să discute cu ea. Mereu are probleme cu oamenii, pentru că dacă a câştigat un meci, lumea crede că poate câştiga tot timpul. Când pierde meciuri, oamenii au fost răi, s-a scris rău despre ea prin ziare. Dar la prezentarea trofeului pe stadion au fost 30.000 de oameni. Sunt meciuri de fotbal la care nu vin atâţia oameni.

Înainte de Wimbledon toată lumea zicea: Ok, a câştigat Roland Garros, nu va mai fi în stare de asta. Dar apoi au văzut ce bună a fost la Wimbledon. Nimeni din România nu a câştigat Wimbledon. Nici Ilie Năstase, nici Virginia Ruzici. Poziţia ei este foarte mare, pentru că nu mai sunt alţi sportivi mari acolo. Dar şi pentru că este un model prin felul în care se antrenează, cum şi-a construit cariera. A dat totul pentru tenis. Nu a avut un stil de viaţă ca alte fete, ea doar s-a concentrat pe tenis. Este valoarea muncii.

În România nu avem multe exemple de felul ei. România este o ţară unde munca nu este foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru. Nu este frumos că spun asta, dar aşa e România acum. Simona dă un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător. Multă lume apreciază acest lucru”, a spus Daniel Dobre.

Simona Halep, în Grupa Violet la Turneul Campioanelor
Simona Halep face parte din Grupa Violet la întrecerea care are loc la Shenzhen, alături de Bianca Andreescu, Karolina Pliskova și Elina Svitolina

Grupa Violet:

Karolina Pliskova
Bianca Andreescu
Simona Halep
Elina Svitolina
Grupa Roșie:

Ashleigh Barty
Naomi Osaka
Petra Kvitova
Belinda Bencic

simona halep , daniel dobre , turneul campioanelor 2019