Featured, Politic

Dâncu susține că va ști înaintea numărătorii oficiale cine este în turul II

Vasile Dâncu susține că va ști înaintea numărătorii oficiale cine este în turul II 500 de oameni sunt pregătiţi să adune datele pentru cel mai complex exit-poll, cel realizat de IRES şi pe care vi-l prezintă Realitatea Plus, în exclusivitate, duminică seară. Ampla analiză se bazează pe colectarea a 20 de mii de răspunsuri, la ieşirea de la urne.

Vasile Dâncu, fondator IRES, a afirmat, la Realitatea Plus, că orice alegeri prezidențiale au un grad de suspans. ”Un exit poll începe cu trei luni înainte, în care studiem cu atenție tot felul de aspecte ale prezenței la vot, ale motivației oamenilor.

Totuși, în ultima săptămână, înainte de alegeri, o parte din oameni se hotărăsc cu cine vor vota. Acesta este lucrul cel mai interesant: 20-25% dintre oameni se hotărăsc atunci și suspansul rămâne. Evident nu se schimbă radical ierarhiile”, a explicat acesta.

Conform lui Vasile Dâncu, în ziua alegerilor prezidențiale se va folosi o echipă de peste 500 de oameni.

”Vom ajunge la peste 20.000 de interviuri. Ne bucurăm dacă oamenii ne vor răspunde, răspunsurile sunt confidențiale, și cu cât ne răspuns mai multe persoane mai curat mai fi rezultatul nostru și vom afla din timp, mai repede decât numărătoarea oficială, cine s-a calificat în turul II sau dacă cineva câștigă din primul tur, lucru mai puțin probabil”, a mai afirmat fondatorul IRES.

”Tot timpul zilei vom vorbi despre cum se va desfășura votul, despre prezența la vot. Noi la Realitatea vom arăta prognozele specialiștilor. Evident că nu vom putea date decât la ora 21:00. Atunci vom putea face prima estimare de vot”, a mai spus Vasile Dâncu.