În şedinţa CEx, de luni, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a reproşat liderilor că nu „au apărat Guvernul” şi că au lăsat-o să comunice singură pe subiectul crimelor de la Caracal. Premierul le-a spus colegilor din CEx că se teme de un nou 10 august şi că s-ar dori un protest ca cel de după tragedia de la Colectiv, conform unor surse participante la discuţii.

„A fost un pic stranie şedinţa. A început certându-ne pe toţi că nu apărem în presă să facem declaraţii. Ne tot spunea premierul că vedeţi că se pregăteşte un nou 10 august, că se continuă presiunea şi se doreşte un nou Colectiv, în sensul consecinţelor de la Colectiv. A mai spus despre USR că vedeţi declaraţiile lui Dan Barna şi le-a cerut să comenteze ce a zis Barna fiindcă a spus prostii. Era ca un reproş sistematic”, au afirmat sursele social-democrate, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, Dăncilă a fost nemulţumită de comunicarea preşedintelui Comisie de Apărare din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, care i-a audiat marţi pe reprezentanţii STS. Principala nemulţumire a fost din nou legată de comunicarea mai bună a celor din opoziţie. Lui Căprar, colegii i-au reproşat că a convocat Comisia de Apărare şi că „a ieşti bine STS” după audieri.

În cadrul Comitetului Executiv au fost câteva intervenţii. Respectiv Dan Nica a luat cuvântul şi a avut o intervenţie „echilibrată”.

„Nica a spus «domnule, ca să ştim ce să facem trebuie să ne spuneţi ce s-a întâmplat». Premierul nu a vrut să spună. Zicea doar că în comunicate trebuie să spunem cine este vinovat şi trebuie să spunem mai direct, că oamenii cred că e PSD şi a insinuat să spună că e Iohannis sau măcar procurorul, că ar fi vinovat”, au adăugat sursele citate de MEDIAFAX.

La rândul său, liderul PSD Neamţ Ionel Arsene a luat şi el cuvântul şi ar fi spus „am fi vrut să intervenit dat aţi spus să nu politizăm cazul”.

În replică, premierul a părut deranjată de afirmaţie, însă „la finalul intervenţiilor a spus «eu am zis acolo, dar nu era pentru voi era pentru Barna şi pentru opoziţie. Nu am ştiut că sunteţi aşa disciplinaţi»”, au precizat sursele PSD.

Un alt social-democrat ar fi zis, la şedinţă, că totul era orchestrat de servicii de informaţii pentru a distruge PSD, însă Dăncilă l-ar fi contrazis.

Sursele din PSD au explicat că Viorica Dăncilă i-ar fi anunţat pe colegi că va face declaraţii, însă premierul a fugit pe uşa din spate.

„Şi nouă ne-a spus că o să declare ceva foarte tare. Nu am înţeles ce. Că are pregătit ceva tare”, au explicat sursele menţionate.

Viorica Dăncilă nu a făcut declaraţii nici la sosire, când a fost întâmpinată de câţiva protestatari.