Actualitate, Featured

Dăncilă si-a iesit din fire, la Strasbourg, pentru ca i-a fost criticat Guvernul

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, că Guvernul nu a luat nicio decizie împotriva justiției, după ce i s-au adus acuzații legate de o posibilă amnistie pentru corupți.

Dăncilă a spus că toate deciziile au fost luate in Parlament, care este expresia vointei romanilor.

Referitor la amnistie, premierul a zis ca nu are niciun asemenea act normativ pe masa Guvernului. „Vrem să protejăm cetățenii împotriva abuzurilor. Vrem să protejăm drepturile cetățenilor care au fost afectați de decizii ale justiției, de protocoale secrete între servicii și justiție”, a mentionat seful Executivului.

Ea le-a mai transmis celor care au criticat Guvern că au fost dezinformati in legatura cu buna guvernare pentru ca Romania a inregistrat crestere economica si un somaj sub 4%, au crescut pensiile si salariile.

„Acest guvern este de partea romanilor”, a spus premierul Dancila.

Aceasta l-a criticat pe europarlamentarul Cristian Preda pentru faptul ca pune la colt Romania in PE.

„M-am gandit mult daca merita sau nu merita sa dau acest raspuns. Dle Preda, Guvernul nu critica PE si CE, eu am fost europarlamentar, nu am facut scandal ca dvs, nu pot sa ma pozitionez impotriva acestor institutii, am criticat Rezolutia pentru ca trebuie sa avem o unitate de masura. Ati vorbit despre protestele din 10 august. Ce spuneti despre protestele din Franta? Niciun francez nu a venit aici sa isi critice tara”, a spus Dancilă.

blank