Featured, Politic

Dăncilă recunoaste că mai multi ambasadori au fost ingrijorati de amnistie

Dăncilă a declarat că nu a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader despre un proiect privind amnisitia şi graţierea şi recunoaşte că a fost întrebată de mai mulţi parteneri internaţionali, în special ambasadori, dacă există un asemenea proiect.

“Au existat discuţii legate de acest aspect, dacă dau graţierea în 2018. Mai mulţi dintre ambasadori, dar eu cred că multe din lucrurile pe care le spuneau erau ştiri false care au fost induse. O amnistie nu o dai pentru o persoană, ci pentru că vrei să îndrepţi nişte lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Aceasta spune că a fost întrebată dacă proiectul va fi adoptat în 19 decembrie. “Am spus că nu e adevărat, că nu am un proiect şi nu am discutat despre acest lucru. Oportunitatea unui act o stabileşte premierul. Citesc când am un act normativ ca să pot să îmi fac o imagine să văd ce presupune acest lucru. Foarte mulţi vedeau un act normativ că scapă violatorii, nu o să vedeţi aşa ceva. Nu am discutat cu ministrul Justiţiei despre acest act”, a mai spus Dăncilă.